Bal gibi iç işlerine karışmak

Erdoğan'ın gurbetçilere 'bunlara oy vermeyin' diyerek seslenmesinin ardından kuduran Almanya yeni planlar peşinde. Alman Dışişleri Bakanı Gabriel, Türkiye'deki bazı kesimlere destek vereceklerini açıkladı.

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 22 Ağustos 2017, 15:39
Bal gibi iç işlerine karışmak

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin son dönemdeki hamleleri terör destekçisi Almanya'yı delirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türk düşmanlarına o vermeyin" açıklaması sonucu iyice deliren Almanlar yeni planlarını devreye soktu. Besledikleri teröristlerle terör yatağına dönen Almanya'nın Dışişleri Bakanı Gabriel, Türkiye'de CHP, HDP, PKK ve FETÖ'nün başı çektiği Ak Parti karşıtı kesimlere destek vereceklerini açıkladı.

Türkiye'nin yaptığı açıklamaların ardından 'Türkiye iç işlerimize karışıyor' diye ağlayan Almanya, söz konusu kendisi olduğunda Türkiye'nin iç işlerine karışmakta beis görmüyor. Gabriel, "Ülkenin yarısından fazlası demokratik zihniyette. (Erdoğan'ı) desteklemediler... Türkiye'deki pek çok kişinin Avrupa ve Almanya'dan destek beklediklerini, çaresiz olmadıklarını düşünüyorum" dedi.

FETÖ'ye kucak açan, PKK'ya silah veren, ajanlarıyla Türkiye'deki sözde aktivistleri eğiten Almanya, bundan sonra bu çevrelere desteğini daha da artıracağını göstermiş oldu.