Songül Yarbayı öğrencileri anlattı

Türkiye’nin ilk kadın astsubayları, kendilerini yetiştiren şehit Yarbay Songül Yakut’u anlattı: Askerlik bir kadına bu kadar yakışırdı. Ondan öğrendiklerimizi biz de kendi öğrencilerimize aktarmaya çalışıyoruz

Giriş Tarihi 21 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 21 Ağustos 2017, 02:16
Songül Yarbayı öğrencileri anlattı

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin ilk kadın astsubayları, kendilerini yetiştiren ve mayıs ayında Şırnak'ta askeri helikopterin düşmesi sonucu 12 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan Türkiye'nin ilk kadın Jandarma Karakol Komutanı Yarbay Songül Yakut'u anlattı. Songül yarbayın, halkı, özellikle de kadın ve çocukları çok sevdiğini belirten ve "Bugün kendi ayaklarımızın üzerinde, başarılı bir Türk kadın askeri olarak durabiliyorsak, bunda Songül Yakut'un emeği çoktur" diyen kadın astsubaylar, şunları anlattı.



BİZLERE HEP IŞIK TUTTU
Astsubay Başçavuş Aysel Biçer Tamyiğit: "Sivil hayattan gelip de askerlik onurlu ama kimi zaman da zorlukları olan mesleğe ilk adımları atmıştık. O esnada çevremizde bize örnek olabilecek bir komutana ihtiyacımız vardı. Bu anlamda çok şanslıydık. Özverili, özgüveni yüksek, disiplinli ve vatansever bir insandı. Duruşuyla, konuşmasıyla, hareketleriyle askerlik bir kadına ancak bu kadar yakışabilirdi. Şehadet haberini aldığımda önce inanamadım. Çünkü kendisinin her zaman güçlü bir duruşu vardı. 'Böyle bir kaza onun başına gelemez' gibi düşündüm. Verdiği eğitimlerle, tecrübesiyle her zaman önümüzü açtı, bilgisiyle bize ışık tuttu. Beni duyuyor olsa kendisine teşekkür ederdim."



BENDE BÜYÜK İZLER BIRAKTI
Astsubay Kıdemli Üstçavuş Gülüstan Köse: "Jandarma teşkilatında ilk olmak çok güzel bir duygu ama bir o kadar da zor bir süreçti. Biz o dönem üniversiteden mezun olduk ve geldik. Sivil kaynaktan yani. Songül yarbayımın bizi yeniden şekillendirip, yoğurup, adapte etme konusunda çok emeği geçti. 'Lider olunmaz, doğulur' denilir. Gerçekten de öyleydi. Askerdi, komutandı, liderdi ama aynı zamanda bir o kadar da içtendi. Herhangi bir sorunumuz olduğunda can kulağıyla dinlerdi. Bende çok iz bıraktı. Kendisinden almış olduğumuz o eğitimle biz de yeni öğrencilerimizi eğitmeye çalışıyoruz."



GÖRÜNCE 'İŞTE OLMAK İSTEDİĞİM KİŞİ' DEDİM
Kıdemli Üstçavuş Funda Ersan: "Songül yarbay, bizlere askeri eğitim verdi ama özel durumlarımızda da ihtiyacımız olduğunda ona bir o kadar kendimizi yakın hissediyorduk. Kadınlar ve çocuklar için hep çok çalışırdı. Onun için halk Anadolu insanıdır. Halk onun için kıymetlidir. Askeri üniformalarımızın devlet, millet tarafından borç olarak verildiğini, bu kıyafeti sadece vatandaşa hizmet için kullanabileceğimizi ve halka hizmet ederken de onları kendi ailelerimizdenmiş gibi görmemiz gerektiğini anlatırdı. İlk gördüğümüzde 'Olmak istediğimiz kişi' diyerek kendisini idol belirledik."

SABAH