Acil servis!

3 yaşındaki Alperen Sakin, serviste unutularak havasızlıktan hayatını kaybetti. Acı olay sonrası hükümet harekete geçti. Bir dizi önlem alınacağı öğrenildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ağustos 2017 Güncelleme 21 Ağustos 2017, 00:23
Acil servis!

İÇİNDEKİLER

İZMİR'in Çiğli İlçesi'nde, 3 yaşındaki kreş öğrencisi Alperen Sakin'in ihmaller zinciri nedeniyle ölmesi üzerine hükümet daha koruyucu yaptırımlar için harekete geçti. Küçük Alperen'in servis aracında unutulması ve aracın ilanla kaplanmış olması nedeniyle dışardan görünmemesi, servis araçlarındaki 'kaplamaları' gündeme getirdi. Olay sonrası ilk müdahalenin hemen yapılamaması da ilk yardım eğitiminin ne kadar yeterli olduğuna dair tartışma yarattı. Bu iki konuyu gündemine alan hükümet, 12-13-Eylül tarihlerinde Ankara'da düzenlenecek olan 'Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı'nda masaya yatıracak. Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenecek çalıştaya, İçişleri, Çalışma, Ulaştırma ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile Sivil Toplum Kuruluşları katılacak. Çalıştayda alınan kararın ardından mevzuatta yapılacak düzenlemeyle okul servis araçlarının camlarının şeffaf hale getirilmesi zorunlu hale getirilecek. Yolcu taşıyan herkesin ilk yardım eğitimi alması zorunlu kılınacak.

ÖLÜM ORANI % 20 AZALACAK
Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, olayın ardından medyaya yansıyan raporları incelediklerini belirterek, "Hükümet, trafik kazalarının ve bunlardan kaynaklanan ölüm oranlarının 2020 yılı sonuna kadar yüzde 20 azaltılmasını hedefliyor" ifadelerini kullandı.

Betül ALAKENT