H'av'an batsın!

Zıpkınla balık avına çıkan Cengiz Namoğlu, 3 saat su altında kaldı. Arkadaşı boğulduğunu düşünüp paniğe kapıldı. Dalgıçlar aramaya başlayacaktı ki, elinde balıkla çıktı. Arkadaşına da ‘Niye korkuyorsun?’ diye fırça attı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ağustos 2017 Güncelleme 20 Ağustos 2017, 00:36
H’av’an batsın!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Beylikdüzü Gürpınar sahilinde zıpkınla dalış yapan iki arkadaştan biri uzun süre sudan çıkmayınca polis alarma geçti. Arama çalışmaları sürerken boğulduğu sanılan şahıs, 3 saat sonra elinde levrek balığı ile çıktı. Cengiz Namlıoğlu ve Sinan Muhbaşa adlı iki arkadaş zıpkınlıkla balık avlamak için dün dalış yaptı. Tüpsüz dalan arkadaşlardan Muhbaşa sudan çıkarken, Namlıoğlu gözden kayboldu. Uzun süre arkadaşını arayan Muhbaşa, çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Arama çabaları sonuçsuz kalınca polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda polis ekibi ve sahil güvenlik botu sevk edildi. Dalgıçlar da arama çalışmalarına katılmak üzere sahile geldi.

ÖFKE VE SEVİNÇ
Arama çalışmaları sürerken Cengiz Namlıoğlu yüzerek karaya yanaşmaya başladı. Namlıoğlu'nun yaşadığını gören arkadaşları, yakınları ve polis ekipleri o yöne doğru koştu. Arkadaşının öldüğünü düşünen büyük korku ve üzüntü yaşayan Sinan Muhbaşa, ona tepki gösterdi. Yaklaşık 3 saat sonra elinde yaklaşık 10 kiloluk levrekle karaya çıkan Namlıoğlu, arkadaşına, "Ne oldu ya! Niye korkuyorsun manyak mısın?" diye tepki gösterdi. Namlıoğlu'nun hayatta olduğunu gören yakınları hem çok kızdı, hem de büyük sevinç yaşadı

BURNUNU KIRACAĞIM
Hastanede medikal işi yaptıklarını ve 7 senedir tanıştıklarını söyleyen Sinan Muhbaşa yaşadığı korkuyu şöyle anlattı: "Sabah 6 gibi balık avlamak için zıpkınla dalış yaptık. Cengiz 30 metre ötemde suya daldı, bir daha görmedim. Göremeyince çevredeki vatandaşlara haber verdim. Herkes geldi kimse göremedi. 2.5 saat suda kaldım; dal çık dal çık. 3 buçuk 4 saattir sudaydı. Şimdi elinde balıkla çıktı geldi. Yemin ettim burnunu kıracağım. Tek 1 günde 5 sene ömrümü yedi. Şamandıra da yok ben alacağım, sırtına yapıştıracağım."

MERAK ETMEYİN YAŞIYORUM'
Avladığı 10 kiloluk levrek ile sudan çıkan Cengiz Namlıoğlu kıyıdaki kargaşayı görünce neye uğradığını şaşırdı. Namlıoğlu, "Sabah 6'da geldik arkadaşla, buradan daldık. 'Ben sola gidiyorum, sen sağa git' dedim. Olay bu. Ondan sonra çıktım baktım ki herkes burada. 3 saat sonra çıktım, yaşıyoruz" dedi.