Efsane şeftali

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ağustos 2017 Güncelleme 20 Ağustos 2017, 00:00
Efsane şeftali

İÇİNDEKİLER

Çanakkale'de lise öğrencisi 17 yaşındaki Ceyda Karadağ, şeftali yerken üzerindeki çiçek dikkatini çekti. Yaptığı araştırmalarda, bunun 3 bin yılda bir açan 'udumbara' çiçeği olduğunu öğrendi. Bu çiçeği ilk olarak Avatar filminde gördüğünü söyleyen Ceyda, "Şeftali yerken üzerindeki bu çiçeği gördüm ve çok şaşırdım. Merak edip araştırdım. Zaten bu çiçeği ilk kez Avatar filminde görmüştüm. Mutluluğu yakalayanların üzerinde oluyordu. Dünyada da 15 tane varmış sadece. Çiçeği saklamayı düşünüyorum" dedi. Avatar'da mutluluğun sembolü olarak gösterilen udumbara, Budizmin efsanelerinde yer alan dünyanın en nadir görülen çiçeği. Çin'de şans eseri ortaya çıktı. Çinliler şimdi efsanelerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini merak ediyor.



UDUMBARA MUCİZESİ
Ağaçların dallarında parazit olarak yetişen udumbara çiçeği, üzerinde yaşadığı ağacın meyvesinin içinde yetişiyor. Bu nedenle fark edilmesi imkansız.


Üç bin yılda bir açan 'udumbara' adlı çiçek bir şeftalide ortaya çıktı. Liseli Ceyda'nın fark ettiği çiçek, Çinliler için büyük bir efsane!