Serbest muhasebeci

Muhasebeci Ö.A. iddiaya göre, kar payı vaadiyle parasını aldığı işadamlarını dolandırdı. 100 milyon dolarlık vurgun yaptığı söylenen kadın, serbest bırakıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2017 Güncelleme 18 Ağustos 2017, 00:00
Serbest muhasebeci

İÇİNDEKİLER

Bursa'da 24 yıldır bir şirkette muhasebeci olarak çalışan Ö.A. (46), kurum çalışanlarına yönelik oluşturdukları fonlar ile yüksek kar payı dağıttıklarını söyleyerek işadamlarını ikna etti. Temmuz ayından sonra para dağıtmayan Ö.A., şikayet üzerine işten atıldı. 100 milyon dolar dolandırlık vurgun yaptığı iddiasıyla tutuklandı. Ö.A.,'ya yardım ettiği öne sürülen N.Y. ile E.Ş. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 3 sanık hakkında 200'er yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Tutuksuz sanıklar, N.Y. ile E.Ş., suçlamaları kabul etmeyip, Ö.A'yı tanımadıklarını söyledi.

'ASIL MAĞDUR BENİM'
Mahkemede ifade veren muhasebeci ise "Şirkete babamın arkadaşı olan N.Y., sayesinde girdim. 9 yıl önce N.Y., bana, bir oluşum kuracaklarını, toplanacak paraların yatırıma yatırılacağı ve kar elde edileceğini söyledi. Bu süreç 9 yıl sıkıntı yaşanmadan devam etti. N.Y., benden alacaklıları oyalamasını istediğinde dediğini yaptım. Paraları ona veriyordum" dedi. Sözlerine mahkeme ağlayarak devam eden Ö.A., "Benim dolandırıcılıkla kastım olsa paraları alıp kaçardım. Ben 2 sanıktan şikayetçiyim. 9 aydır cezaevindeyim, en çok ben mağdur oldum. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu. Müştekilerden S.Ç. ile S.Ç. kardeşler, "Toplam 5 milyon 225 bin lira zararımız var" dedi. S.S.Ç. 2 milyon 600 bin lira, H.F. 4 milyon 300 bin lira, G.Ç. ise 2 milyon 100 bin lira zararı olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, Ö.A.'nın tutuksuz yargılanmasına karar verip, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.