Bu programı hatırladın mı KK?

Sabah gazetesi yazarlarından Melih Altınok, bugün yazdığı yazıda Kemal Kılıçdaroğlu'nun 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra FETÖ'nün yayın organında katıldığı programda programda söylediği sözleri Kılıçdaroğlu'na ve hatırlatarak bugün yaptığı mağduriyet edebiyatını eleştirdi.

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 18 Ağustos 2017, 12:26
Bu programı hatırladın mı KK?

İÇİNDEKİLER

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasından tutuklanmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu sokağa çıktı. Ve Türkiye siyasi tarihinde eşi görülmemiş şekilde tam 29 gün süren uzun bir yürüyüş başlattı.
Kimileri CHP genel başkanının daha önce eşine rastlanmayan bu telaşının "bir şeylerin önünüalmak" amacı taşıdığını söylüyorlardı.
İddiaya göre Berberoğlu'nun Cumhuriyet gazetesine ulaştırdığı devlet sırlarını, Kılıçdaroğlu kendisine vermişti. Soruşturmanın derinleşmesinden korkan Kılıçdaroğlu da sokakta fiili bir durum yaratıp tartışmaları sonlandırmak istiyordu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde konu üzerine söylediği şu sözlerle tartışma daha da alevlendi: "Yakında Kılıçdaroğlu'nun içerdeki zatla (Enis Berberoğlu) bağlantısıçıkarsa şaşırmayın ha! Çıktım çıktım çıkamazsam konuşacağım diyor içerdeki. Bunlar hep FETÖ taktiği..."
Erdoğan'ın bu çıkışı üzerine CHP yönetimi ve yandaş medyaları ayağa kalktı. Hatta ayağa kalkmışken yargılamayı bitirip Kılıçdaroğlu sanki içeri girmiş gibi yorumlar yapıyorlar.
Günlerdir "ana muhalefet lideri de yargılanır mıymış efendim" diye bir bardak suda fırtına kopartıyorlar.

***

Demokrasilerde medyasıyla, partileriyle muhalefetin önemli bir fren mekanizması olduğunu yıllardır savunan bir gazeteci olarak, siyasiler için böyle bir akıbeti elbette ben de arzu etmiyorum.
Keşke bugün Kılıçdaroğlu'nun hapse gireceğine dair ihtimaller üzerinden içeriye ve dışarıya "sivil demokrat" pozları kesenler de böyle ilkesel davranabilselerdi.
Örneğin bugün yargılaması süren HDP'li Selahattin Demirtaş, 7 Haziran seçim kampanyasını, Fetullahçılar ve Doğan Medya ile birlikte "Yargılanacaksınız" sloganı üzerine kurduğunda...
Ya da Kılıçdaroğlu 17-25 Aralık rüzgârının sürdüğü günlerde Fetullahçıların Samanyolu televizyonuna çıkıp elinde hiçbir somut delil, suçlama yokken, Erdoğan'ınkinden katbekat sert şu sözleri sarf ettiği günlerde:
Kemal Kılıçdaroğlu: Yurtdışına kaçmaktan başka bunun bir çaresi yoktur. Erdoğan için söylüyorum. Kaçsa da onu bu ülkeye getirip yargılayacağız.
Samanyolu spikeri: Yurtdışına kaçmak derken, niye kaçsın?
K.K: Kaçacaktır efendim, bunun kurtuluşu yok!

***

CHP, PKK'NIN AĞZININ PAYINI NE ZAMAN VERECEK?
Dün Aydınlık gazetesi PKK'lı Cemil Bayık'ın "CHP etrafında birleşin" çağrısını manşetyapmıştı.
Tıpkı 'Adalet Yürüyüşü'nde olduğu gibi PKK'dan gelen destek açıklamalarına daima sessiz kalan CHP yönetimi bu kez de sessiz mi kalacak dersiniz?
Çıkıp da "sizin desteğiniz olmaz olsun katil sürüsü" demek çok zor değil.
Ama anlaşılan kaybetmekten korktukları şeyler var.