Şehit nasıl olunur göreceksiniz

Trabzon'da PKK'lı teröristlerin şehit ettiği 16 yaşındaki Eren Bülbül’ün ağabeyleri TAKVİM’e anlattı: “Eren, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından elinde bayrağıyla demokrasi nöbetlerine katılmıştı. Bize hep, ‘Nasıl şehit olunur göreceksiniz’ derdi”

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ağustos 2017 Güncelleme 14 Ağustos 2017, 01:58
Şehit nasıl olunur göreceksiniz

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Trabzon'da, PKK'lı teröristlerin şehit ettiği 16 yaşındaki Eren Bülbül'ün yasını tutuyor. Maçka ilçesine bağlı Köprüalan mahallesinde, olay yerine 100 metre mesafedeki mezarlığa defnedilen Eren'in mezarına Türk Bayrakları ve bir fotoğrafı konuldu. Sabah olur olmaz Eren'in mezarına koşarak dua eden ve ardından evlerinde taziyeleri kabul etmeyi sürdüren Bülbül ailesi ise TAKVİM'e konuştu. Eren'in fanatiklik derecesinde asker hayranı olduğunu söyleyen ağabeyi Arif Bülbül, kahraman kardeşi için şunları anlattı: "Televizyonlarda şehit haberleri gördüğü zaman çok üzülüyordu ve 'Ben de askere gitmek istiyorum. Size nasıl şehit olunur göstereceğim' diyordu. Kardeşim şehit oldu ama, askerlere teröristleri gösterdi. Göstermeseydi, belki de tümü şehit olacaktı.



Çağlar, Arif ve Emrah Bülbül (soldan sağa) kardeşler, teröristlerin yakalanması için kendilerinin de askere yardım edebileceklerini söyledi.​

TRABZONSPORLUYDU
Eren 15 Ağustos'ta da bizimle birlikte İstanbul'a gelecekti. Ama nasip olmadı. Eren aynı zamanda Trabzonspor hastasıydı. İmkanı olduğunda maçlara giderdi. Cenazeye katılan Trabzonspor kaptanı Onur da 'Allah yardımcın olsun. Dayan kardeşim' diyerek teselli etmeye çalıştı. Eren ülkesini de çok seviyordu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, elinde bayrakla demokrasi nöbetlerine de katıldı. Biz 4 erkek kardeşiz. Hepimizin vatana canı feda. Yeter ki kardeşimi şehit edenler bulunsun. Biz yandık başkaları da yanmasın.



Türkiye, 16 yaşındaki kahraman şehit Eren'i bağrına bastı. İstanbul Beyoğlu'nda bulunan İstiklal Caddesi'nde sokak sanatçıları, duvara "İyi ki varsın Eren" yazılı grafiti çalışması yaptı.


Hakkari Şemdinli'de
PKK'ya hava harekatı düzenlendi. Mehmetçik 'İyi ki varsın Eren' yazılı füzeleri, hainlerin tepesine indirdi.