Göcek cansın

İngiliz Dışişleri Bakanı Boris Johnson tatil için Göcek’e geldi. 2 bin 500 liraya kiraladığı tekne ile tura çıkan Johnson korumasız gezdi, valizlerini kendisi taşıdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ağustos 2017 Güncelleme 13 Ağustos 2017, 01:58
Göcek cansın

İÇİNDEKİLER

İngiltere Dışişleri Bakanı Muhafazar Partili Boris Johnson tatil için Türkiye'yi seçti. Ailesi ile birlikte Göcek'e giden Johnson dün ise tekne turuna çıktı. 2 bin 500 TL'ye kiraladığı teknede koyları gezen Johnson, tura çıkmadan önce arkadaşımız Rabun Gürbüz'e konuştu. Türkiye'yi çok sevdiğini sık sık tatil için buraya geldiğini söyleyen İngiliz Dışişleri bakanı sadece kendisinin değil birçok İngiliz vatandaşının da tatil için Ege ve Akdeniz kıyılarını seçtiğini söyledi.


Türk asıllı olan Boris Johnson tatillerini sık sık Marmaris, Fethiye ve Didim'de geçiriyor.


TÜRKİYE'YE ÖVGÜLER YAĞDIRDI
Göcek'in harika bir yer olduğunu belirten Türk asıllı İngiliz bakan tatilinin harika geçtiğini de belirtti. Johnson'un koruması olmadan tekneye bindiği ve ailesinin bavullarını kendisinin bizzat taşıdığı görüldü. İngiliz bakanın en küçük çocuğu olan 24 yaşındaki Lara Lettice Johnson'un da teknede olduğu görüldü. Johnson üç gün önce İngiltere'de faaliyetlerini sürdüren düşünce kuruluşu Türkiye Araştırmalar Merkezi/ CEFTUS'un 6'ıncı yıldönümü için konuşmuş ve "Britanya ve Türkiye'nin yakın ve verimli bir ilişkisi var ve Türkiye Araştırmalar Merkezi'nin bu ilişkinin derinleşmesindeki rolünü takdir ediyorum" demişti.


Londra Belediye Başkanlığı görevinden sonra geçen yıl İngiltere Dışişleri Bakanı olan Johnson, Fethiye'de tekne turu yaparak dünyanın yoğun gündeminden kaçmaya çalıştı.