Başarıyı gördü

Görme engelli Uğur ses kayıt cihazından dinlediği soruları çözerek üniversite sınavına hazırlandı. Türkiye 268’incisi olmayı başardı. Koç Üniversitesi’nin kapıları tam burslu açıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ağustos 2017 Güncelleme 13 Ağustos 2017, 00:11
Başarıyı gördü

İÇİNDEKİLER

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde yaşayan görme engelli Uğur Baran Altun, LYS'de TM-3 türünde Bandırma birincisi ve Türkiye 268'incisi oldu. Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü tam burslu kazanan Altun, ses kayıt cihazından dinlediği soruları çözerek sınava hazırlandığını söyledi.

İLK FEN LİSESİ ÖĞRENCİSİ
Okulda dersleri dinleyerek öğrendiği Braille alfabesini kullanarak daktilosuyla not alan delikanlı, dördüncü sınıfta girdiği bursluluk sınavını kazanarak, 8'inci sınıfa kadar özel bir kolejde okudu. Ardından Bandırma Enerjisa Fen Lisesi'ni kazandı. Türkiye'de Fen Lisesi'nde okuyan ilk görme engelli olan Uğur Baran Altun, bu yıl girdiği LYS'de TM- 3 türünde 515, 9682 puan ile Koç Üniversitesi'ni tam burslu olarak kazandı.

05.30'DA KALKIP ÇALIŞTIM
Uğur, sınava hazırlık sürecini şöyle anlattı: "Annem öğretmen, okulda öğrencilerine ses kaydı yaptırıyordu. Planlarımı günlük olarak yapıyordum eve geldiğimde sorular hazır olmuş oluyordu. Tanıdıklarımızı eve çağırıyorduk onlar da gönüllülük esaslı bana soru okuyorlardı. Sıra arkadaşımla da soru çözerek bu şekilde eksikleri kapatmaya çalışıyordum. Her sabah saat 05.30'da kalkıp çalışıyordum." Kendisiyle aynı durumu paylaşan engellilere de seslenen Uğur Baran, "Bütün mesele hedef belirlemekte. Birkaç olumsuzluk sizi geri döndüremiyor. Ne yapıp edip soru çözmeleri gerekiyor. Öncelikle doğru bir hedef ve çok soru" diye konuştu.