Bakan Albayrak: Enerjide ciddi hamleler yapacağız

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin enerji alanında daha da gelişeceğini açıkladı.

Giriş Tarihi 12 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 12 Ağustos 2017, 16:13
Bakan Albayrak: Enerjide ciddi hamleler yapacağız

İÇİNDEKİLER

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çanakkale'nin Çan ilçesinde bulunan 18 Mart Çan Termik Santrali İşletme Müdürlüğünü ziyaret edip, burada televizyon kanallarının ekonomi editörleriyle toplantı düzenledi.

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Çan Termik Santrali'nde önemli açıklamalar yaptı. Albayrak, "Eski Türkiye'den kalan santraller vardı, bununla ilgili çalışmalarımız var. 2019'a kadar uyumlu olmayan santrallerle külahları değişeceğiz, tüm uyarıları yaptık." diye konuştu.

"ÇOK CİDDİ ADIMLAR ATACAĞIZ"
Yerli konseptinin Türkiye için çok önemli olduğunun altını çizen Bakan Berat Albayrak, "Dışa bağımlılığı azaltacak önemli adımlar atıyoruz. Önümüzdeki dönemde çok ciddi enerjide çok önemli hamleler yapacağız." dedi.

Albayrak Türkiye'deki kaynaklarla ilgili ise, "Türkiye yeraltı ve yer üstü zenginliklerini aktif kullanacak bir döneme başladı diyebiliriz. Eylül sonuna kadar, Milli Maden Politikamız devreye girecek. İlk modelimizi, inşallah bu sene uygulayacağız."

UYUMLU OLMAYANLARLA KÜLAHLARI DEĞİŞECEĞİZ
Bakan Albayrak, "2019 yılına kadar eski santralerin filtrelenmesi bitirilecek. 2019'a kadar uyumlu olmayan santrallerle külahları değişeceğiz. Firmalara uyardık, santralleri yeni kriterlere uygun hale getirecekler. Çevre konusunda herkesten daha duyarlı yaklaşmak zorundayız." açıklamasında bulundu.

DOĞALGAZ MÜJDESİ
Bakan Albayrak, Türkiye'de doğalgazın ulaştığı insan sayısı 50 milyona çıkacak müjdesini vererek, "Vatandaşa daha ucuz ve kaliteli enerji için tüm çalışmaları hayata geçiriyoruz." ifadelerine yer verdi.

PETROL ARAMALARI
Albayrak, "Adımları doğru attığınız müddetçe petrolü bulursunuz. İlk adımda İnşallah hem Akdeniz'de hem Karadeniz'de arama yapıyoruz." dedi. Albayrak, "BOTAŞ ve TPAO olarak çok önemli çalışmalara başlayacağız. Sismik ve sondaj çalışmaları öne çıkacak. Türkiye kendi mühendisleri ve gemisiyle daha aktif çalışmalara imza atacak"