Salih Müslim: ABD, Türkiye ile anlaşabilir

Terör örgütü PYD'nin Eş başkanı Salih Müslim, ABD'nin Türkiye ile Rakka operasyonu sonrasında anlaşabileceğini iddia etti.

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2017, 00:00 Güncelleme 08 Ağustos 2017, 15:04
Salih Müslim: ABD, Türkiye ile anlaşabilir

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PYD'nin Eş başkanı Salih Müslim, ABD ile aralarında DEAŞ sonrası dönem için herhangi bir anlaşma olmadığını iddia etti.

Alman Haber Ajansı DPA'ya konuşan Müslim, ABD'nin Rojava'daki varlığı ile ilgili olarak, "Şu an var olan Amerikalı merkezler geçici bir süre için buradalar. Amerikalılar savaştaki gerekli uzman ve danışmanlıkları gereği buradalar. DEAŞ sonrası süreç için de herhangi bir anlaşma veya söz yoktur" dedi.

KİM KİMİNLE ANLAŞIYOR BİZİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL
Rakka operasyonu sonrasında ABD'nin kendi çıkarları için Türkiye ile anlaşabileceğini iddia eden Müslim, "Ama bunun için de tedbirlerimizi aldık. Federal Suriye için bizim açık projelerimiz var. Kim kiminle anlaşıyor, bizim için önemli değil. Her zaman da kendimizi koruyabiliriz" diye konuştu.

Müslim, ABD ile siyasi hiçbir anlaşmalarının olmadığını belirtti.

KÜRT RÜYASI İÇİN ÇALIŞMIYORUZ
Suriye'de hiçbir zaman bağımsız bir Kürt bölgesi için savaşmadıklarını söyleyen Müslim, "Biz Suriye Kürdistanı rüyası için veya bağımsız bir Kürt bölgesi için çalışmıyoruz.

DSG geniş bir yeri özgürleştirip Suriye'de ikinci bir güç olup bir çok başarı topladığında içerisinde sadece Kürt güçleri değil Arap, Süryani ve Türkmenler de vardı." dedi.