TSK'dan Kuzey Irak'a hava harekatı

TSK, Kuzey Irak'taki Zap ve Metina bölgelerindeki PKK kamplarına hava harekatı düzenledi.

Giriş Tarihi 30 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 30 Temmuz 2017, 10:49
TSK’dan Kuzey Irak’a hava harekatı

İÇİNDEKİLER

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, alınan istihbaratın anlık değerlendirilmesi sonucunda dün akşam saatlerinde Irak'ın kuzeyi Zap ve Metina bölgelerine Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. Bölücü terör örgütüne ait olduğu tespit edilen barınma alanlarının ateş altına alınması sonucunda 3 silah mevzii ve iki mağara imha edildi. İlk belirlemelere göre de eylem hazırlığında olduğu tespit edilen 3 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

ŞIRNAK'TA PKK'YA SÜPÜRME HAREKATI
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalına düzenlediği hava harekatında etkisiz hale getirilen 9 terörist arasında PKK'nın sözde "Kato Jirka cephe sorumlusu", "Derya" kod adlı örgüt mensubu ile sözde karargah takımının da yer aldığı tespit edildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, teslim olan teröristin ifadesi ve telsiz konuşmalarından, dün akşam Beytüşşebap ilçesi kırsalında saldırı hazırlığındaki gruba yönelik hava harekatında etkisiz hale getirilen teröristler arasında, PKK'nın sözde "Kato Jirka cephe sorumlusu", "Derya" kod adlı örgüt mensubu ile sözde karargah takımının da yer aldığının belirlendiği bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, dün akşam saatlerinde Beytüşşebap ilçesi Faraşin bölgesinde birliklere saldırı hazırlığında olduğu İHA ile tespit edilen teröristlere yönelik hava harekatında 9 örgüt mensubu etkisiz hale getirilmişti.