Yaz katili

Üst akıl tatile çıktı! Aydın’ın turistik beldesi Didim’de, terör örgütü PKK ile Suriye’deki uzantısı olan YPG’ye operasyon yapıldı. 1’i İngiltere, 2’si Bulgaristan uyruklu 3 kişi gözaltına alındı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2017 Güncelleme 29 Temmuz 2017, 00:04
Yaz katili

İÇİNDEKİLER

Türkiye karşıtları, ortaklıktan vazgeçmedi. Her türlü ortamda bir araya geldi. Suriye'de cirit atan kan lobisi, tatile de birlikte gitti! Adres Didim'di. Buna göre Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne bir e-posta gönderildi. Terör örgütü PKK/YPG üyesi olan 3 kişinin Didim'de tatil yaptığı belirtildi. İhbar üzerine Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, önceki gün harekete geçti. Bir eve operasyon düzenledi. Evde bulunan İngiltere vatandaşı Joseph A.R., Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı Mira Y.A. ile annesi Veselina P.R.A.'nın gözaltına alındığı belirtildi. Şüphelilerden Joseph A.R., 2015 yılında örgüte tıbbi yardımda bulunmak üzere Suriye'ye gittiğini ve 3 ay kaldığını söyledi. "YPG'den silah eğitimi aldım ancak herhangi bir çatışmaya girmedim. Daha sonra İngiltere'ye döndüm. 10 gün kadar önce Mira Y.A. ve annesi ile birlikte tatil amacıyla Türkiye'ye geldik" dedi. Mira Y.A. ise ifadesinde Hollanda ve İngiltere'de hukuk eğitimi aldığını, A.R. ile 2015 yılında sosyal medya üzerinden tanıştıklarını söyledi. Veselina P.R.A.'nın da kızı ile Joseph arasındaki arkadaşlığı sonradan öğrendiğini söyledi. Zanlılardan A.R. ile Y.A.'nın sosyal medya hesaplarında terör örgütünün kıyafetlerini giyerek terör örgütü YPG'nin propagandasını yaptıkları tespit edildi. Mahkemeye sevkedilen A.R. tutuklanırken, Y.A ve annesi ise serbest bırakıldı.


İngiltere ve Hollanda'da hukuk eğitimi alan Joseph A.R., iki yıl önce Suriye'ye giderek terör örgütü YPG saflarına katıldı.