İstanbul'da süper hücre hayatı felç etti

Dün akşam saatlerinde yaşanan felaketin sebebi, yerin sıcak gökyüzünün ise soğuk olmasından meydana gelen "Süper Hücre" adlı doğa olayıydı.

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 28 Temmuz 2017, 10:35
İstanbul’da süper hücre hayatı felç etti

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkili olan yoğun yağış ve 80 kilometre hızla esen fırtına20 dakikada gibi kısa bir sürede şehirde hayatı durma noktasına getirdi.

FIRTINA FELAKETİ YAŞATTI
Fırtınayla birlikte küçük bir top büyüklüğünde yağan dolu ve yağış birleşince ağaçlar devrildi, binlerce araç zarar gördü, ev ve iş yerlerini su bastı, yangın çıktı ve onlarca kişi yaralandı.

ŞEHRİ KARA BULUTLAR KAPLADI
Meteorolojinin günlerdir beklediğini belirttiği yoğun yağış ve fırtına, dün Marmara bölgesinde etkili oldu. Şehirde gökyüzü ender rastlanan biçimde bulutlarla kaplandı. Havaalanı'nda uçuşlarda gecikmeler yaşandı, denizde vapurlar karaya oturdu ve feribotlar çarpıştı.

'SÜPER HÜCRE' NEDİR?
Uzmanlar dün yaşanan olayı, 18 Temmuz tarihinde yaşanan sağanak yağış olayı gibi "süper hücre" afeti olarak yorumladı. Meteorolojiye göre, yer ve gökyüzü arasındaki sıcaklık arasındaki büyük fark şiddetli fırtınaya sebep oldu.

BUGÜN DE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR
Bu sabah saatlerinde de Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteorolojiden yapılan açıklamada şöyle denildi:



"Yurdun kuzeybatı kesimlerinde devam eden gök gürültülü sağanak yağışların bu gece (dün) ve yarın (bugün) sabah saatlerinde Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi riski) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."