Hainlere 3 koldan darbe

Terör örgütünün 500 milyon liralık para musluğu alınan önlemlerle kesildi: Uyuşturucu üretimi ve ticareti engellendi, insan ve sigara kaçakçılarına ağır darbe vuruldu, militan temininin önüne geçildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2017 Güncelleme 27 Temmuz 2017, 01:57
Hainlere 3 koldan darbe

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK'nın Diyarbakır'ın Lice ilçesinde baskısıyla boşalttığı köylerde ektiği hint kenevirlerinin kökü kazındı. Son yıllarda düzenlenen müşterek operasyonlarla terör örgütü PKK'nın finans kaynağı olan ve dönemlik 72 milyonluk ekim yapılan hint keneviri 4,4 milyona geriledi. Bu kapsamda Lice kırsalındaki seri operasyonlar yapılmaya devam edilecek. Özellikle hint kenevirinin hasat dönemi olan haziran ve ekim aylarında operasyonlar artacak. Temizlenen tarlalara buğday ekimi yapılıyor. Verimli topraklar zehirden temizlendikçe daha önce olduğu gibi bereket fışkıracak ve halkın kazanç kapısı olacak. Teröristlerin hain emelleri için yeni tarlalar açmamaları için bölge halkı uyarılırken, araziler insansız hava araçlarıyla kontrol altında tutuluyor.

PAKET BAŞI 12 LİRA
Güvenlik güçleri, terör örgütünün önemli finans kaynaklarından sigara kaçakçılığının önlenmesi için de çalışmalar yürütüyor. Kaçak sigara organizatörlerine ağır cezai işlem uygulanıyor. Bunun yanı sıra kurye olarak kandırılıp kullanılan kişilere de yakalattıkları paket başı 12 lira para cezası uygulanırken, sigara kaçakçılığında kullandıkları araç da anında bağlanıyor.

KAÇAK BAŞINA 200 TL CEZA
PKK terörüne gelir sağlayan insan kaçakçılığı noktasında da çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Bölgede yol kontrolleri arttırıldı ve göçmen kaçakçılığının önlenmesinde büyük yol kat edildi. İnsan kaçakçılığı yapan organizatörlere uygulanan hapis cezasının yanı sıra caydırıcı tedbirler de alındı. Terör örgütü PKK'ya finans sağlamak maksadıyla kaçak insan taşıyan kişilere de yakalanan kaçak insan başına 200 lira para cezası uygulanıyor. Alınan önlemler terör örgütünün 500 milyon liralık kaynağını kesti, insan kaynağına büyük darbe vurdu. Örgüt, finans faaliyetlerini sürdürecek insan kaynağı noktasında büyük sıkıntıya düşürüldü.

Erkam ÇOBAN