'Banker Bilo' Sivas'ta

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Temmuz 2017 Güncelleme 27 Temmuz 2017, 00:00
’Banker Bilo’ Sivas’ta

İÇİNDEKİLER

Ağrı'dan yurda kaçak olarak giren yabancı uyruklu 104 kişi, 'Burası Ankara', 'Burası İstanbul' denilerek, Sivas'ta yol kenarlarına bırakıldı. Yaşanan bu olay, 'Banker Bilo' filmini hatırlattı. İnsan tacirleri İstanbul ve Ankara'ya gitmek umuduyla otobüse binen 104 Afganistan ve Pakistan uyruklu şahsı, Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne bıraktı.

GEZİNTİYE ÇIKTILAR...
Terminalden indikten sonra etrafta dolaşmaya başlayan göçmenlerden şüphelenen vatandaşlar, polise haber verdi. Yenişehir Mahallesi'ne sevk edilen çok sayıda polis ekibi kendilerini İstanbul'da zanneden göçmenleri yakaladı. Otobüs ve minibüslere bindirilen yabancı uyruklu şahıslar, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Buradaki yapılacak işlemlerin ardından şahıslar sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edilecek. Öte yandan polis ekipleri göçmenleri terminale bırakan şüpheli veya şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Banker Bilo filminin konusu şöyleydi; Zeytin toplayıcısı Bilo ve arkadaşları Almanya'ya gitmek için Maho ile anlaşır. Maho bir kamyonun arkasında onları götürecektir. Ancak Maho usta bir dolandırıcıdır. Köylüleri Almanya yerine diye İstanbul'a götürür.