Korkunç şüphe

Katledilen Türk boksör Tunahan Keser’e, Alman vatandaşı olması için baskı yapıldığı, onun ise “Ben Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum” dediği iddia edildi. Önemli bir turnuva öncesi öldürülmesi, derin infaz şüphelerini beraberinde getirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2017 Güncelleme 26 Temmuz 2017, 02:11
Korkunç şüphe

İÇİNDEKİLER

Almanya'nın Hamburg kentinde, 23 Haziran'da ringe çıkamaya hazırlanan ve kimliği belirsiz kilerce kaçırılan Türk boksör Tunahan Keser'in (22) infaz edildiği ortaya çıktı. Antrenörü eski Avrupa Şampiyonu Khoren Gevor'in de bacağından kurşunlanması, "Bahis mafyası"nın işi olduğu iddiasını gündeme getirdi. Hatta bu yönde açıklamalar yapıldı. Bu tartışmalar sürerken, dün ilginç bir iddia Keser'in babası Cemil Keser'den geldi.

MIKE TYSON GİBİ OLACAKTI
Tunahan'ın Alman vatandaşlığına geçmesi için büyük baskı gördüğünü, ancak oğlunun kabul etmediğini belirten Keser, "Oğlum, 'Şampiyon olursam bu gururu Türk vatandaşı olarak yaşamak istiyorum' derdi. Onu Mike Tyson ve Muhammed Ali'ye benzetiyorlardı. Ekim ayında büyük bir maça çıkacaktı. Oğlumun başarısını engellemek istediler. Bunun için önce antrenörünü vurdular ardından oğluma kıydılar" diye konuştu. Bu sözler, Tunahan'ın, Türk kimliği ile başarı kazanmasını engellemek isteyenlerin infazı şüphesini akıllara getirdi. Antrenör Gevor de yaptığı açıklamada, "Beni vuranları tanımıyorum. Ama Tunahan Keser için vurduklarını tahmin ediyorum. Tunahan'ın tek bir amacı vardı. Önce Avrupa, sonra da Dünya Şampiyonu olmaktı" dedi.

MEVLÜT YÜKSEL