Patriot endişe vermiyor mu?

Erdoğan, ABD’nin “endişe verici” bulduğu, Rusya’dan alınacak S400’lerle ilgili gerekli adımların atılacağını belirtti: Bunun endişe edici hiçbir tarafı yok. Patriot kullanılınca endişe vermiyor mu?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Temmuz 2017 Güncelleme 25 Temmuz 2017, 00:27
Patriot endişe vermiyor mu?

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Körfez ziyareti sonrası geldiği Ankara'da çarpıcı mesajlar verdi:

KATAR TAKDİRE ŞAYAN: Katar meselesinin çözümü noktasında neler yapabileceğimizi istişare ettik. Kral Selman'a krizin çözümünde beklentimizin yüksek olduğunu söyledim. Bir diğer yandan Katar'ın son dönemde takındığı bu olumlu tavır takdire şayandır.

İSRAİL'E SERT TEPKİ: Mescid-Aksa'ya yönelik kısıtlamaların kabul edilemez olduğunu belirttik. İbadetlerini yapmaya gelen Müslümanları teröristlerle eş tutmak büyük bir akıl tutulmasıdır. Mescid-i Aksa bütün Müslümanlar'ın göz bebeğidir. Bir kez daha İsrail'i hukuka, insani değerlere uygun davranmaya davet ediyorum. İsrail tutumuyla tüm bölgeye zarar veriyor.

YAHUDİLERE YAPILSA NE OLUR: Netanyahu'nun açıklamalarının hukuka uygun bir yanı yok. Acaba bu tür muamele Yahudilere yapılsa ne olur? Biz bu tür olayların yapılmaması için her türlü önlemi alıyoruz.

ABD'YE S-400 CEVABI: Biz birçok kez Amerika ile de bu görüşmeleri yaptık. Ne yazık ki bunları temin edemediğimiz için ister istemez S-400 üzerinde bir planlama yaptık. Bunun endişe edici hiçbir tarafı yok. Farklı silah kullanıldığında endişe yok, ama S-400 kullanılınca mı var. Patriot kullanılınca endişe vermiyor mu? Bu tamamen karşılıklı olarak, hele hele ortak üretim noktasında Türkiye olarak biz kiminle ortak üretime girersek burayı da tercih ederiz. Görüşmeler büyük ölçüde bitti.

MEHMET GÖRMEZ: Geleceğe yönelik başkanın başka görevlerde devam etme arzusu söz konusu. Başbakanla görüşerek verilecek bir karardır. Görevden alma veya istifa söz konusu değil.