Aydın Doğan'dan zararına satış

Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Grubu'nun tam 10 yıl önce büyük beklentilerle 336 milyon dolar yatırdığı "seri ilan yayıncılığı" işinde umulan başarı gelmedi ve şirketin hisselerinin satışa çıkarıldığı bildirildi.

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 25 Temmuz 2017, 08:51
Aydın Doğan’dan zararına satış

İÇİNDEKİLER

Doğan medya, milyonlarca dolar zarar ettiği hisselerinin satışa çıkarıldığını KAP'a bildirdi.

Hürriyet Gazetecilik, dolaylı bağlı ortaklığı Trader Media East(TME) ile bünyesindeki faaliyetlerin satışı veya ortaklığı için çalışmalara başlanmasına karar verdi.

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
"Sermayesinde %100 oranında pay sahibi olduğumuz doğrudan bağlı ortaklığımız Hollanda'da mukim Hurriyet Invest B.V.'nin sermayesinde %97,29 oranında pay sahibi olduğu Jersey'de mukim Trader Media East Ltd. (TME)'nin ve/veya TME'nin doğrudan veya dolaylı bağlı ortaklıklarının ve/veya bunların bünyesinde faaliyet gösteren iş kollarının, tamamen veya kısmen ayrı ayrı satışı veya bunlara stratejik ortak/ortaklar bulunması konusunda çalışmalara başlanmasına karar verilmiştir. Bu hususta çalışmalara başlanılmış olması, sürecin satış ve/veya stratejik ortak/ortaklar bulunması ile sonuçlanacağı anlamına gelmemektir. Süreç herhangi bir sonuç elde edilmeden de bitebilir. Konu ile ilgili gelişmeler oldukça, ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir. "