ABD ordusu PKK'ya çalışıyor

Terörle mücadele kapsamında kapsamında Şırnak'ta etkisiz hale getirilen 5 teröristin yanında, ABD özel kuvvetlerine ait silahlar bulundu.

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 25 Temmuz 2017, 14:03
ABD ordusu PKK’ya çalışıyor

İÇİNDEKİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri Beytüşşebap kırsalında PKK'lı 5 teröristin Kobra helikopteri tarafından öldürüldüğü operasyonda ele geçirilen silahlarla ilgili bilgileri paylaştı.

Ölen teröristlerin yanında 1 M-4 piyade tüfeği, 4 kalaşnikof tüfek ile bir de keskin nişancı tüfeği ve çok sayıda bomba bulundu...

Bu silah içinde en dikkat çekeni ise M-4 tüfeği...

SPECIAL FORCES VE DELTA FORCES KULLANIYOR
Üzerinde US damgasının olduğu bu silah özel kuvvetler gibi seçkin birliklerce kullanılıyor.

Green Beret, Special Forces ve Delta Force gibi seçkin birliklerin ana silahı olan M-4'lerin PKK gibi terör gruplarının eline geçmesi ise "sayılı ve sınırlı" satışı nedeniyle neredeyse imkansız.

Türkiye gibi ABD'nin müttefiklerine bile silah satışının kongre onayı olmadan imkansız olduğu düşünüldüğünde tek kaynak kalıyor. O da ABD'nin Rakka için işbirliği yaptığını söylediği PYD'ye verdiği silahlar.

M-4 VE AT-4 PYD'YE VERİLEN SİLAHLAR
Özetle ABD'nin Rakka sonrası geri alınacak dediği o silahlar şimdiden Türkiye'de mehmetçiğe doğrultuluyor...

Zaten PYD'nin ABD'den aldığı silahları PKK'ya aktardığının emareleri daha önce ele geçen AT-4 tanksavar silahları ile de ortaya çıkmıştı...

TSK, dün Şırnak-Hakkari sınırında Beytüşşebap kırsalında gerçekleştirilen helikopter destekli operasyon sonrasıda bölgede gerçekleşen arama tarama sonuçlarını paylaştı... TSK'dan yapılan açıklama şöyle:

"Şırnak/Beytüşşebap'ta devam eden operasyonda çıkan çatışmada, etkisiz hale getirilmiş bölücü terör örgütü mensubu beş terörist ile birlikte, bir adet M-4 piyade tüfeği, bir adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, dört adet Kalaşnikof piyade tüfeği, muhtelif 400 adet fişek, 15 adet el yapımı patlayıcı, 11 adet el bombası, bir adet gece görüş dürbünü ve dört adet telsiz ele geçirilmiştir."

TERÖRLE MÜCADELE SÜRÜYOR
TSK'dan yapılan açıklamada yurt içinde gerçekleştirilen bazı operasyonlarla ilgili bilgi de paylaşıldı... O bilgiler ise şöyle:

"Van/Gürpınar'da devam eden operasyon kapsamında tespit edilen dört sığınak içerisinde el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış 500 gr amonyum nitrat ve çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirilmiştir.

Mardin/Derik'te, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde iki adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 155 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ve iki adet el bombası ele geçirilmiştir.

Diyarbakır/Kocaköy'de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında toprağa gömülü vaziyette 420 kg amonyum nitrat ile hazırlanmış iki adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edilmiştir.

Tunceli/Merkez'de devam eden operasyon kapsamında tespit edilen bir sığınak içerisinde bir adet Biksi makineli tüfek, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 100 adet muhtelif fişek, dört adet el yapımı patlayıcı ve bir adet el telsizi ele geçirilmiştir.

Bingöl/Yedisu'da, bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist silah ve teçhizatı ile birlikte güvenlik güçlerine teslim olmuştur.