Yat limanı

Gökova Körfezi’nde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından tatilciler Bodrum’u terk etmedi. Ancak devam eden artçılar nedeniyle tedbirli davrandı. Çok sayıda insan milyonluk villaların, binlerce lira ödedikleri otellerin yerine geceyi araçlarının içinde veya sokaklarda, plajlardaki şezlonglarda geçirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2017 Güncelleme 23 Temmuz 2017, 00:35
Yat limanı

İÇİNDEKİLER

Muğla'da önceki gün meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından Bodrum ikinci geceyi sabaha kadar onlarca deprem ve iki kez 5.0 şiddetindeki depremlerle geçirdi. Bodrumlular geceyi arabalarının içinde ve sokaklarda yerli ve yabancı turistler ise otellerin havuz başlarında şezlongları yatak yaparak geçirdi. Bodrum sokakları gün ağarırken yatanlarla dolu olduğu görüldü. Depremin oluşturduğu tsunamiden kurtaran ve ilçeye üç mil uzaklıkta olan tarihi Kara Ada manzaralı ve 250-300 yıllık tarihi değirmenlerin bulunduğu Haremtan Tepesi adeta açık hava oteline döndü. 8 değirmenden iki tanesi büyük hasar görürken değirmenlerin etrafında yatan aileler dikkat çekti. Bazı genç çiftler ise birbirlerine sarılarak Bodrum'u tepeden izleyip güne romantik başlamanın tadını çıkardı. Bu arada Bodrum açıklarında meydana gelen depremin ardından sadece Gümbet Koyu'ndaki 1 kilometrelik sahil şeridinde yaşanan tsunaminin nedeni belli oldu. Bodrum'a 3 mil mesafedeki tarihi ılıcası ile ünlü Karaada'nın, Bodrum merkezi için dalgalara bariyer görevi yaptığı belirtildi.




BAŞBAKAN MUĞLA'DA
Başbakan Binali Yıldırım, Yörük şenliğine katılmak üzere geldiği Muğla'da, Dalaman Havalimanı'nda Bodrum depremiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Yetkililerden brifing aldıktan sonra açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, depreme ilişkin bilgi verdi, Yunan halkına ve yöneticilerine de geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Başbakan Yıldırım "Tüm birimler zamanında müdahalede bulundu. Buraya 400 çadır gönderildi, diğer malzemeler intikal ettirildi. İletişim hatlarında herhangi bir kesinti olmadı bu önemli bir şey. Bodrum'da kullanılmayan 3 yıkık bina var, 32 binada nispeten ağır hasar var. Bunun dışında başka bir hasar söz konusu değil. Kriz masasında koordinasyon içinde güzel bir çalışma oldu" dedi.

DÖNEN TURİST YOK
Depremin ardından Bodrum'da hayat normale döndü. Tatilciler sahillere akın etti. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Bodrum Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel de "Üyelerimizle bir bir saha çalışması yaptık. Şu anda yabancı müşterilerimizden ülkelerine dönen yok" açıklamasını yaptı.



SAĞLAM TERCİH
Ege Denizi'nde yaşanan 6.6 büyüklüğündeki depremin yaşandığı saatlerde denizde olan ve ailesinin öldüğünü zannettiği balıkçı Hasan Sağlam'ın, denizin daha "güvenli" olduğu düşüncesiyle hareket ettiği ortayı çıktı. 59 yaşındaki Sağlam depremin meydana geldiği gecenin öncesinde denize açıldığını belirterek, başından geçenleri şöyle anlattı: "Dalgaların beni yuttuğunu, öldüğümü düşünmüşler. Haber verdikleri Sahil Güvenlik beni bulup deprem olduğunu söyledi. 300-400 lira harçlığımı çıkartmak varken dönmek işime gelmedi. Denizde sarsıntıyı hissettim ancak önemsemedim. Salladı gitti, bana zararı olmadı, olan karadakilere oldu. Denizin ortasında kahvaltı yapıp yola çıktım. Balık tutmanın sevinciyle döndüğümde iskele yıkılmış, kayıklar denizin ortasındaydı. O zaman depremin büyüklüğünü anladım."


Kenan GÜRBÜZ-Zeki ÖZKESKİN