ASELSAN cinayetlerinin perde arkası aralanıyor

FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklanan eski savcı Murat Demir ifadesinde, ASELSAN mühendislerinin ölümüyle ile ilgili çok önemli bilgiler verdi.

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 22 Temmuz 2017, 10:45
ASELSAN cinayetlerinin perde arkası aralanıyor

İÇİNDEKİLER

ASELSAN mühendislerinden Hüseyin Başbilen'in 7 Ağustos 2006'da boğazı ve bileği kesilmiş halde aracında ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmayı yürüten eski savcı Murat Demir'in ifadesi ortaya çıktı. Başbilen ile ilgili soruşturmayı 2011 yılında yürütmeye başladığını belirten Demir'in, ifadesinde FETÖ'yü suçladığı belirlendi.

ASELSAN cinayetlerinde FETÖ itirafı
Demir ifadesinde özetle şöyle dedi: "ASELSAN'da çalışan mühendislerin ölümü ile ilgili soruşturmayı 2011 yılından itibaren yürütmeye başladım. Bu dosyada, ölen mühendis Hüseyin Başbilen'in intihar etmiş olamayacağına dair raporu dosyaya koydurdum. Yine Hüseyin Başbilen'le ilgili Adli Tıp'tan rapor talep edip bu raporun dosyaya girmesini sağladım. Bu dosya ile ilgili aktif şekilde çalışırken tayinim çıktı. Dosya elimden alındı. Bu dosyada bazı şüpheli durumların ortaya çıkmasının engellenmesi için tayinimin çıkartıldığını düşünüyorum. Bu tayinimde yine FETÖ örgütünün mensuplarının rolü olduğunu düşünüyorum."