Provokasyona dikkat!

İsrail Devleti'nin Mescid-i Aksa'da yaptıkları dün akşam İstanbul'da yer alan Neva Şalom Sinagogu önünde protesto edildi. Protestoya sosyal medyadan birçok tepki geldi, tepki gösterenler protesto yerinin sinagogların önü değil konsolosluklar olması gerektiğini vurguladı.

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 21 Temmuz 2017, 21:36
Provokasyona dikkat!

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz hafta Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da İsrail polisi 3 Filistinliyi öldürmüş, ardından da Mescid-i Aksa'yı Cuma namazı öncesinde kapatmıştı. Geçtiğimiz hafta yaşanan bu gelişmelerin ardından da İsrail Devleti Mescid-i Aksa önüne dedektör koyarak mescide girmek isteyenlerin üzerini aramış bu yaklaşımları da Müslümanlardan tepki toplamıştı.

Bu uygulamalar dün akşam İstanbul'da bulunan Türkiye'deki Musevi vatandaşların ibadetlerini yaptığı Neva Şalom Sinagogu önünde protesto edildi. Grup basın açıklamasının ardından buradan ayrılmaya başladığı sırada, bazı kişiler sinagog kapısını tekmeleyip kapıya taş attı. Grup daha sonra dağıldı. Grubun konsolosluk dururken Yahudilerinin ibadet mekanı olan sinagog önünde protesto düzenlemesi ise tepki çekti. Sosyal medyada birçok sağduyulu vatandaş yapılan yalnışa dikkat çekerken AK Parti'den de tepki gecikmedi.

"BU TÜR PROVOKASYONLAR BİRLİĞİMİZİ BOZACAK DAVRANIŞLARDIR"
TBMM İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Mescid-i Aksa'da yaşananlar nedeniyle İstanbul'da sinagog önünde eylem yapılmasına tepki gösterdi.

İsrail'in, Türkiye Yahudilerinin ibadet mekanı olan sinagog önünde protesto edilmesini 'provokasyon' olarak nitelendiren Usta, "İsrail'in yaptığı yanlıştır. Ama öbür taraftan bunu fırsat bilip de bizimle birlikte yıllardır barış içinde yaşayan farklı dine mensup insanlara da saldırılara müsaade etmemek lazım. Böyle bir şeye bizim insanımız fırsat vermeyecektir. Ama bu tür provokasyonlara çok açık durumdayız, bu bir gerçek. Buna karşı uyanık olmalıyız, bir olmalıyız" diye konuştu.