FETÖ'nün inlerine girildi! Onlarca kişi için gözaltı kararı

FETÖ ile mücadele kapsamında yürütülen soruşturmalarda onlarca örgüt mensubu için gözaltı kararı alındı.

Giriş Tarihi 21 Temmuz 2017, 00:00 Güncelleme 21 Temmuz 2017, 16:50
FETÖ’nün inlerine girildi! Onlarca kişi için gözaltı kararı

İÇİNDEKİLER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında ByLock kullanıcısı Orman ve Su İşleri Bakanlığı personeli 20 kişi ve KHK'ler ile kapatılan medya kuruluşlarının eski 34 personeli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

ORMAN SU İŞLERİ BAKANLIĞI'NDA FETÖ TEMİZLİĞİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, kamu kurum ve kuruluşlardaki FETÖ/PDY yapılanmasına ilişkin soruşturmalar hız kesmeden devam ediyor. Soruşturmalar kapsamında örgütün gizli haberleşme ağı olan ByLock'u kullandığı tespit edilen Orman ve Su İşleri Bakanlığı personeli 20 kişi ve KHK'ler ile kapatılan medya kuruluşlarının eski 34 personeli hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltı işlemleri bu sabah itibariyle başlatılırken, Orman ve Su İşleri Bakanlığında hakkında gözaltı kararı verilen personelden 6'sının halen çalıştığı öğrenildi.

İSTANBUL'DA DEV FETÖ OPERASYONU
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Üsküdar ve Ümraniye yapılanmasında yer aldıkları gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 168 şüphelinin yakalanması için başlatılan operasyonda 115 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün Üsküdar ve Ümraniye yapılanmasında yer aldıkları belirlenen 168 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan eş zamanlı operasyonda, aralarında örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock'u kullananların da bulunduğu 115 şüpheli gözaltına alındı.

Devam eden operasyon kapsamında adreslerdeki aramaların sürdüğü bildirildi.

FETÖ'NÜN EMNİYET YAPILANMASI ÇÖKERTİLDİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 ilde ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen 105 eski emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında 13 ilde ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen 105 eski emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 2'sinin emniyet amiri, 6'sının emniyet müdürü, 3'ünün komiser, 21'inin komiser yardımcısı, 4'ünün başpolis ve 67'sinin de polis olduğu öğrenildi.