Tuh'AF' ilişkiler

Büyükada’daki gizli toplantıda yakalanan 10 kişiden 6’sı tutuklandı. Af Örgütleri için çalıştığını iddia eden sanıkların; ByLock’çular PKK’lılar ile yakın ilişkide olduğu ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Temmuz 2017 Güncelleme 19 Temmuz 2017, 01:35
Tuh’AF’ ilişkiler

İÇİNDEKİLER

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünden 10 gün önce Büyükada'daki Ascot Otel'de gizli toplantı yaparken gözaltına alınan 6 kişi tutuklandı. Sorgularının ardından şüphelilerden Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser, İnsan Hakları Gündemi Derneği'nden Günal Kurşun, Helsinki Yurttaşlık Derneği'nden Özlem Dalkıran, İnsan Hakları Gündemi Derneği'nden Veli Acu, İsveçli Ali Gharavi ve Alman Peter Steudtner tutuklanarak cezaevine konuldu. Nalan Erkem, Şeyhmus Özbekli, Nejat Taştan, İlknur Üstün ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



MİT'İN BELGELERİ BULUNDU
Sanıkların ortaya konulan tuhaf ilişkilerine ise TAKVİM ulaştı: Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü İdil Eser'de, Türkiye'ye gaz ihracatının yapılmaması için Güney Kore Ankara Büyükelçiliği'ne yazılmış belgeler bulundu. Eser'de, PKK'lı teröristlerin kendi aralarında yaptığı ve Uluslararası Af Örgütü'ne katılmalarına yönelik yazışmalara ulaşıldı. Helsinki Yurttaşlık Derneği'nden Özlem Dalkıran'da; toplumsal yürüyüşlerle ilgili ilçelere nasıl yayılacağı şeklinde yazılara ulaşıldı. Günal Kurşun'un ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen Ali Çamkörü ile görüşme kayıtlarına ulaşıldı. Kurşun'un KHK kapsamında Yardımcı Doçent olarak çalıştığı Çukurova Üniversitesi'ndeki görevinden çıkarıldığı, terör örgütü propagandası yapmak suçundan yargılama kaydına ulaşıldı. İnsan Hakları Gündemi Derneği'nden Veli Acu, PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması DHG'ye (Devrimci Gençlik Hareketi) yönelik soruşturmada tutuklanan Fatih Barsak ile 93 görüşme kaydının bulunduğu tespit edildi. Helsinki Yurttaşlık Derneği'nden Nalan Erkem'de, MİT'e ait gizli belgelere ulaşıldı. İsveç vatandaşı insan hakları eğitimcisi Ali Gharavi'de ise Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinin ayrı devlete ait topraklarmış gibi gösterilen bir harita bulundu.