Hipodram!

91. Gazi Koşusu’nun bitiminde skandal bir olay patlak verdi. 3. olan jokey Özcan Yıldırım, koşuyu 7. tamamlayan Zafer Ateşi’nin sahiplerince dövüldüğünü iddia etti. Bazı atların burunlarından ise kan geldi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2017 Güncelleme 29 Haziran 2017, 00:25
Hipodram!

İÇİNDEKİLER

91. Gazi Koşusu geçtiğimiz Pazar, Veliefendi Hipodromu'nda yapıldı. Tribünlerde 25 bin, ekran başında ise milyonların takip ettiği yarışı, jokey Ahmet Çelik'in idaresindeki "Piano Sonata" adlı at kazandı. Piano, sahiplerine 2 milyon 233 bin TL para kazandırdı. Ancak efsane koşunun ardından skandal bir olay yaşandı. Yarışı, Finesse isimli atıyla 3. sırada tamamlayan jokey Özcan Yıldırım saldırıya uğradı. Koşuyu 7. Sırada bitiren ve jokeyliğini Uğur Polat'ın yaptığı Zafer Ateşi'nin sahipleri, Yıldırım'ı kıskaca aldı. Darp etmeye çalıştı. Bu sırada araya giren güvenlik görevlileri kavgayı ayırdı. Tarafları uzaklaştırdı. Olay sonrası Özcan Yıldırım, polise gitti. Zafer Ateşi'nin sahipleri tarafından dövüldüğünü söyledi. Bunun üzerine Zafer Ateşi'nin sahipleri de karakola gitti. Yıldırım'ın yarış esnasında kendi atlarının önünü kestiğini ve faul yaptığını söyledi. 'Taviz verilmemeli' Buna bağlı olarak da atlarının derece yapamadığını belirtti. İki tarafı da dinleyen ekipler, olayla ilgili soruşturma başlattı. Konuyu TAKVİM'e değerlendiren at yarışı uzmanları ise şu ifadeleri kullandı: "Jokey Özcan Yıldırım yarışta 'yaslama' denilen faulü yapmıştır. Ceza alması gerekmektedir. Başta Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Jokey Kulübü bu işe el atmalıdır." Öte yandan yarıştan sonra bazı atların burunlarından kan geldi. Bu durum doping iddialarını gündeme getirdi.

DOPİNGLİ JOKEY
Dünya nın en prestijli at yarışı organizasyonlarından Melbourne Kupası'nı 2 yıl önce ilk defa bir kadın jokey kazandı. Kupayı Michelle Payne isimli jokey kaldırdı. Ancak yarış dünyası şok bir haberle sarsıldı. Michelle Payne'nin bu yıl katılacağı yarış öncesi vücundunda doping maddesine rastlandı. İdrar tahlilinde iştah kesici bir madde çıktı. Michelle Payne bir süreliğine biniciliğe ara verdiğini açıkladı.

M. Kemal POLAT