Türk Ana Yolları

Elif Güveyler, ortaokulu imam hatipte bitirdi. Ancak çok istemesine rağmen askeri okula giremedi. İngilizce öğretmenliğinden mezun olup sivil havacılığa geçti. Uzun bir eğitim sürecinden sonra pilot üniformasını giydi. Türkiye’nin gururu olan THY’de kokpite geçti. Şimdi de Afrika’da annesiz kalan iki kız çocuğunu evlat edindi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2017 Güncelleme 27 Haziran 2017, 01:54
Türk Ana Yolları

İÇİNDEKİLER

Türk semaları, yürekleri kabartan bir öyküyle şenlendi. O öykünün kahramanı Türk Hava Yolları'nda pilotluk yapan Elif Güveyler'di. Güveyler'in Türkiye- Benin arasındaki annelik trafiği, "İşte insanlık" dedirtti. Güveyler, İzmir'de dünyaya geldi. İşçi bir babanın dört çocuğundan birisiydi. Zor şartlarda ortaokulu 'imam hatip'te bitirdi. 28 Şubat sürecinden sonra öğretmen lisesini kazanıp Konya'ya gitti. Askeri okulda okuyup pilot olmak hayaliydi. Ancak imam hatip mezunu olduğu için buna hiç ihmal vermedi. Fakat o yine de 14 sınavın hepsini geçti. Mülakatlar ise hüsranla bitti. O da Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümüne girdi. Pilotluk hayali ise hiç dinmedi. Türk Hava Kurumu'nun İzmir'deki uçuş okuluna gitmeye karar verdi. Okulu başarıyla bitirip pilotluk üniformasını giyindi. Ardından Türkiye'nin gururu olan THY'de işe girdi. Beninli bir pilot ile tanışması onu inanılmaz bir hikayeye yönlendirdi. Söz konusu pilot sayesinde Benin'de bir yetimhaneyi ziyaret etti. Yetimhanedeki çocuklarla tanışıp, onlarla ilgilendi. Sonra bir gün kendisine ikiz kız çocuğunun fotoğrafları gönderildi. Anneleri 7 aylıkken ölen bu çocuklar onun yüreğini deldi geçti. Onları evlat edinmeye karar verdi. Bu süreci ise şu sözlerle dile getirdi:

İŞLEMLER SÜRÜYOR
"Kızlarımızı bir yaşlı amca da 'Müslüman olmaları şartıyla' yetimhaneye bırakmış. Bana 'Evlat edinmeyi düşünür müsün?' diye sordular. İkiz kız çocuğu başta çok zor geldi. Ancak aramızdaki bağ daha da arttı. Orada 'Doğumda anneyi öldürmüş, lanetli çocuk. Büyüyünce de topluma da zararlı olur' diye bir anlayış var. Kimse ilgilenmek dahi istemiyor. Bir de bu süreçte onları ayrı ayrı evlatlık vermeye karar verdiler. İsimleri Mira ve Merve. Büyükelçimizle de görüşüyoruz. Gide gele, tanıştık. Şu anda dosyanın yürütüldüğü bilgisi geliyor. Ama henüz sonuçlanmadı. Bir buçuk ayda bir gidiyorum. 8 saatlik bir yolculuk. Allah'tan THY olarak haftada 3 gün direkt uçuyoruz."


Kaptan Pilot Elif Güveyler, kızlarının adını Merve ve Mira koydu.

BANA ANNE DİYORLAR
Elif Güveyler, kızları ile iletişimini de şöyle dile getirdi: "Ben Türkçe konuşuyorum, onlar da anlıyorlar. Orada da Fransızca öğreniyorlar. Çünkü geçici olarak Benin'de onlara bakan kişiler başka dil bilmiyor. Şu anda 16 aylıklar. Bana 'Anne' diyorlar. Onlardan uzak kaldığım için bir dönem çok üzüldüm. Süreç çok uzadı. En güzel zamanlarının bensiz geçmesine çok üzülüyorum. Hızlandırmak için elimden gelen herşeyi yapıyorum."


​THY'nin başarılı pilotu Elif Güveyler, 8 saat uçup Afrika ülkesi Benin'e gidiyor ve kızlarını görüyor.