Bebek halkı

Sosyetik isimler bayram tatilini fırsat bilip rotayı Ege’ye çevirdi. İstanbul’da yaşayan dar gelirliler ise ‘Beyaz Türkler’den boşalan zengin semti Bebek’e akın etti. Halk denize girip bol bol güneşlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Haziran 2017 Güncelleme 26 Haziran 2017, 00:06
Bebek halkı

İÇİNDEKİLER

Ramazan Bayramı, mutluluk saçtı. 4 günlük bayram tatilini fırsat bilenler, Ege ve Akdeniz'e aktı. İstanbul'u terk edenler arasında sosyetikler de vardı. Sosyetenin merkezi Bebek semtinde görmeye alışık olduğumuz ünlü isimler, Ege'nin mavi sularına açıldı. Bazı zenginler soluğu Bodrum'da, bazıları da Yunan adalarında aldı. Hal böyle olunca sosyetik Bebek, halka kaldı. Dar gelirli vatandaşlar, 30 dereceyi aşan sıcaktan bunaldı. Serinlemek isteyenler, 'Beyaz Türkler'in boşalttığı Bebek'e aktı. Sahil bandı, piknik yapıp denize giren vatandaşlarla dolup taştı. Ortaya çıkan görüntüler, tatil cenneti Bodrum'u aratmadı. Vatandaşların çoğu, "Bodrum ve Çeşme'yi Bebek'e getirdik. Bize her yer tatil" diyerek denizin ve güneşin tadını çıkarttı. İstanbul'un diğer sahillerinde de benzer görüntüler ortaya çıktı. Mega kentin en önemli plajlarından biri olan Şile Halk Plajı da bayramın ilk günü İstanbullular'ın akınına uğradı.


Zenginler, 4 günlük bayram tatili nedeniyle İstanbul'i terk etti. Vatandaşlar da zengin semti Bebek'te denize girip serinledi. Ünlü isimlerin uğrak yeri olan Bebek Parkı'nda da güneşlenen ve piknik yapanlar boy gösterdi.

Aydın HAMZA