Türk Akımı tam gaz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak “Türk Akımı” hakkında bilgi verdi. Putin doğalgaz boru hattı projesinde derin sulardaki boru döşeme işlemine başlandığını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Haziran 2017 Güncelleme 24 Haziran 2017, 01:40
Türk Akımı tam gaz

İÇİNDEKİLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Rusya'nın Karadeniz kıyısındaki Anapa kentinde "Türk Akımı" doğalgaz boru hattının parçalarını birleştirme çalışmalarını izledi. Boru hattı inşaatını gerçekleştiren "Pioneering Spirit" adlı gemiyi ziyaret eden Putin, Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde boru döşeme faaliyetlerinin başladığını ifade etti. Görüşmede, "Türk Akımı"nın inşasını öngören anlaşmanın henüz eylül ayında imzalandığını anımsatan Putin, 7 aylık bir sürenin ardından inşa çalışmalarının başladığını belirterek şöyle devam etti:

İŞBİRLİĞİ SEVİYEMİZ ÇOK YÜKSEKTE...
"Türk-Rus işbirliğinin seviyesi, birçok ülkeyle olan işbirliği seviyesinden çok daha yüksek. Diğer ülkelerle yapılan çalışmalarda idari onay alma süreci yıllarca devam ederken, Türkiye ile bu süreçleri birkaç ay içinde tamamlıyoruz. Elbette bu, bizzat verdiğiniz doğrudan destek sonucunda gerçekleşiyor." Rus medyasına göre Vladimir Putin, Erdoğan'a Rus gazını Türkiye üzerinden Güney ve Güneydoğu Avrupa ülkelerine sevk etmeye hazır olduklarını da söyledi.