Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde çiftçilerle buluştuğu iftar yemeği sonrası konuşma yaptı.

Giriş Tarihi 22 Haziran 2017, 00:00 Güncelleme 22 Haziran 2017, 22:16
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na sert yanıt

İÇİNDEKİLER

Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayı sebebiyle iftar programlarına devam ediyor.

Cumhurbaşkanı bu kapsamda 15 Temmuz sonrası Kahraman ünvanı alan Kahramankazan'da çiftçilerle yaptığı iftar sonrası hitap etti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Şu güzel topluluğun içinde şehitlerimizin yakınları var, şu anda gazilerimiz var kendilerini görüyorum. Allah onlardan da razı olsun.

"BU TOPRAKLARI O ALÇAKLARA VERMEDİLER"
Onlar bütün o uçakların üzerine helikopterlerin tankların üzerine yürüdüler ama bu toprakları o alçaklara vermediler verdirmediler. Kazan'dan yükselen bu kahramanlık ateşi sönmediği sürece bu millete kimse diz çöktüremez kimse bu bayrağı indiremez kimse bu ezanı susturamaz bu devleti kimse bölemez yıkamaz. Bunu birileri anlayamaz, varsın anlamasınlar bizim Rabia'mız var.

"DOST BİLDİKLERİMİZE SESLENİYORUM​"​
"Vatan şehidin kanıyla yoğrulduğu zaman vatan olur. Ta Malazgirt'ten buu yana 4 tek devlet. Bizim Türkiye Cumhuriyeti'nden başka devletimiz yok. Kimse bizden başka devlet çıkarması yapmasın. Sıkıysa Pensilvanya'dan buraya gel. Şimdi oralarda koruma altındalar. Bu adam teröristtir. Biz diyoruz bu adamı verin bize. Vermiyorlar. Biz de dost bildiklerimize sesleniyorum. Gün ola harman ola. Cumhurbaşkanı olmaktan böyle bir milllete hizmet ermekten Allah hamd ediyorum. Biz bu yollarda beraber yürümeye devam edeceğiz."

"BU YOLLARDA BERABER YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ"
"Cumhurbaşkanı olmaktan böyle bir milllete hizmet ermekten Allah hamd ediyorum. Biz bu yollarda beraber yürümeye devam edeceğiz. Askerliği sıkı tutmazsak vatanımızı koruyamayız. Tarım ve hayvancılığı sıkı tutmazsak kriz dönemlerinde onurumuzu koruyamayız."

"Tarım insanlığın en eski uğraş alanıdır. Tarımın ilk merkezi olarak tarımın merkezi Harran'dır. Yarın akşam inşallah iftarı Harran'da yapacağız. Geçtğimiz 15 yılda savunma sanayine verdiğimiz önemle uçağımızdan gemimize tüfeğimizden tankımıza, yazılımından füzeye her şeyi kendimiz yapacağız. Geçtiğimiz 15 yılda 23 milyar lira tarıma harcadık. Arazi toplulaştırma kredi kolaylığı gibi çalışmalara çifçilerimizin işini kolaylaştıracağız. Şu toplulaştırma olayını değerlendirmemiz lazım. Toplulaştırma yapalım kardeşler böyle bölük pörçük olacağına, muhtarımız yardımcı olur belediyemiz yardımcı olur. Bende cumhurbaşkanınız olarak hayırlı olsun diyebilir miyim? Bölük pörçük yapmayalım. Bedelsiz versin demiyorum bu topraklar daha bereketli olur. Arazimizin sulamasında sıkıntı var."

"BAZI GAFİLLER ÜLKEMİZ ÜZERİNE OYNANAN OYUNLARIN FARKINDA DEĞİL​"
Türkiye demokrasisi ile ekonomisi ile güvenliği ile dış politikası ile tarihinin en önemli sınamalarından birini yaşıyor. Bugüne kadar bölücü terör örgütünün eylemleri ile emniyet yargı ve askeri darbe girişimleri ile mücadele ettik. bazı gafiller ülkemiz üzerine oynanan oyunların farkında değil bazı hainler ise buna destek veriyor. Ama hamdolsun milletimiz her şeyi görüyor biliyor iradesini de ona göre ortaya koyuyor. Özellikle son 3 yıldır bu saldırılara karşı milletimizle omuz omuza mücadele verdik.

"15 TEMMUZ GECESİ NEREDEYDİN?"
15 Temmuz'dan ders çıkarmayanlar var. Birileri şu anda yürüyor. 15 Temmuz gecesi neredeydin? Benim vatandaşım İstanbul Atatürk Havalimanı'nda F-16'ların, helikopterlerin saldırılarına karşı dururken sen neredeydin? Beyefendi oraya iniyor ve oradan hemen Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gidiyor. Oteller kapalıydı diyor o yüzden Belediye Başkanımıza misafir olduk diyor. Utanmadan sıkılmadan şimdi de bu darbeye kılıf uyduruyor ve 'Örtülü darbe girişimi' diyor. Bu kimin lafı Pensilvanya'daki FETO denilen örgüt başının lafı.

"İDDİALARINIZI İSPATLAYAMAZSANIZ ALÇAKSINIZ"
Şimdi başka yollara sapıp gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Şimdi çıkmış bana 3,5 milyar dolar benim malvarlığım varmış bunu söylüyorlar şimdi. Utanmadan sıkılmadan çıkıyor Genel Başkan denilen bu kişi o da diyor ki 'Namusluyum' ben diyor. Yahu sen bunu şimdiye kadar çok söyledin. Şimdi bak buradan sesleniyorum. 'Ey Kılıçdaroğlu senin bu adamanın yaptığı bu açıklamayı ıspatlayamazsanız alçaksınız namustan yoksunsunuz. Eğer bizim böyle bir varlığımız malımız olsaydı Türkiye'de bu hizmetleri kimse göremezdi.

​"BUNLARIN YAPACAĞI ŞEY SADECE İFTİRA ATMAK"
Ey Kılıçdaroğlu, 260 bin derslik 15 senede yapıldı. 75'ten 184'e çıktıysa bunlar kılı kırk yararak attığımız adımlarla oldu. Havalimanlarımız 25'ten 55'e çıktıysa bunlar 15 senede oldu. Hastane olmayan ilimiz yok. Önemli büyük ilçelerimize de yapıyoruz. Bunlarla beraber Adalet Sarayları ile. Cumhuriyet döneminde 6100 km bölünmüş yol yapıldı, bizim dönemimizde 19000 km yol yaptık. Eline diline dursun bu yollardan gidip geliyorsun bu yolları görmüyor musun?

Biz çalışıyoruz, yapacağımız çok iş var bu ülkede. Bunların yapacağı şey sadece iftira atmak ama tutmayacak.