Erdoğan: Yeni döneme kendimizi hazırlamalıyız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "​16 Nisan'dan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Yeni döneme kendimizi hazırlamalıyız. Metal yorgunluğu gösteren teşkilatları mutlaka yenilemeliyiz." dedi.

Giriş Tarihi 19 Haziran 2017, 00:00 Güncelleme 19 Haziran 2017, 23:00
Erdoğan: Yeni döneme kendimizi hazırlamalıyız

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kadın ve Gençlik kollarıyla yaptığı iftarda, tüm teşkilata 2019 seçimleri için uyarıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"İSTİSMARLA ADALET ARANMAZ"
"Şimdi birileri yürüyor, sokak, cadde filan. Aynen Demirel'in dediği gibi 'Yollar yürümekle aşınmaz.' Bunlar da tabii bu yolları yürümekle aşındıramayacaklar ancak ellerindeki 'adalet' levhalarını, levhalar bile utanır bunlardan, istismarla adalet aranmaz. Siz bu ülkede, parlamentonun kahir ekseriyetine sahip olan AK Parti'nin kapatılması davalarının açıldığı o günlerde 'Ankara'da da yargıçlar varmış' diye sokaklara dökülen adamlarsınız. Şimdi kalkıp utanmadan, sıkılmadan AK Parti'yi adaletsizlikle veyahut da adalet noktasındaki sıkıntıları yaşayanların yanında yer almamakla suçluyorsunuz. Karar yargınındır, yargının verdiği bu karara da saygı duymak zorundasınız."

"DEMOKRASİYİ HUKUK STANDARTLARI İÇİNDE TESİS ETTİK"
Demokrasiyi hukuk standartları içinde tesis ettiklerini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Biz, ülkemizin karışmasını istemiyorduk. Biz, ülkemizi hendeklerle, çukurlarla, bombalarla, şunlarla, bunlarla tehdit edenler gibi, işte şimdi de bu beyefendiler gibi sokaklara dökülmek suretiyle her tarafı tahrik etmek suretiyle, biz kendimize bir demokrasi mücadelesi tesis etmedik. Tam aksine demokrasiyi, hukuk standartları içinde mücadeleyi vererek yürüttük, tesis ettik."

"AK PARTİ ÇIKAR DEĞİL, GÖNÜL HAREKETİDİR"
Sahip olduğumuz makamlar, mevkiler, güçler sadece ve sadece millete, devlete, ülkeye iyi hizmet etmenin vasıtalarıdır. Üstlendiğimiz görevlerin sağladığı imkanlardan ziyade üzerimize yüklediği sorumlulukların hesabını yapmak mecburiyetindeyiz. Unutmayınız ki AK Parti bir çıkar değil, bir gönül hareketidir, kalpleri fetih hareketidir. AK Parti kardeşliğin, vefanın, dayanışmanın partisidir. AK Parti kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, her kökenden, her meşrepten insanıyla 80 milyonun tamamının partisidir. Şimdiye kadar sadece ve sadece Hakk'ın ve halkın rızasını kazanmak için çalıştık. Milletimizden başka kimseye eyvallah demedik. Onun emanetini asla yere düşürmedik. Haksızlık, hukuksuzluk, adaletsizlik karşısında asla boynumuzu bükmedik. Biz bugünlere milletimizle, sizlerle birlikte milletimizin hayır duasıyla geldik. İnşallah bundan sonra da aynı coşku, azim, kararlılıkla milletimizle irtibatımızı daha da güçlendirerek ilkelerimizden asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.

"ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"
Bu tespitlerimin bilhassa önümüzdeki dönem açısından son derece kritik olduğunu düşünüyorum. Zira Türkiye 16 Nisan halk oylamasından milletimizin teveccühüne mahzar olan değişiklikle yeni ve farklı bir sürece girmiştir. 16 Nisan halk oylaması Türk demokrasisi ve siyasal sistemi açısından tarihi bir milattır, bir dönüşüm noktasıdır. Anayasa değişikliğinin en önemli sonuçlarından biri de yüzde 50 artı 1 gibi oldukça yüksek bir oranı iktidar eşiği olarak belirlemesidir. Her ne kadar AK Parti olarak biz birçok seçimde ve halk oylamasında bu düzeyde oylar almış olsak da yeni dönemde işimizin kolay olmadı çok açıktır. Parti teşkilatımızdaki tüm arkadaşlarımızın şu noktayı daima göz önünde bulundurmaları gerekiyor. 16 Nisan'dan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Yeni dönemin gerektirdiği çalışma yöntemine, söylemine ve hareket tarzını kendimizi süratle hazırlamalıyız. Türkiye'de değişimin ve yeniliğin sembolü olan AK Parti'nin kendisini durağanlığa mahkum etmesi kesinlikle düşünülemez.

"2019'A ÇOK GÜÇLÜ BİR HAZIRLIK ŞART"
İl, ilçe kongrelerimiz başlıyor. Teşkilatlarımızın tüm kademelerini yeni dönemin gerektirdiği birikime, dinamizme ve üretkenliğe sahip kadrolarla tahkim etmeliyiz. Metal yorgunluğu gösteren teşkilatlarımızı mutlaka yenilemeliyiz. AK Parti teşkilatlarında görev almak, hizmet yarışında kulvara girmek demektir. Böyle bir yarışta geri kalmanın bedelini o kişiler değil, milletimiz ve ülkemiz öder. Hiçbirimizin böyle bir hakkı yoktur. Bu bakımdan 2019 seçimleri için çok güçlü hazırlık yapmamız şarttır.

"ORTAK ADAY ARAYIŞINI UNUTMAYALIM"
Her seçimde bize zorluk çıkaranlar bu süreçte de boş durmayacaklardır. Bölgemizde son dönemde meydana gelen hadiselerin ülkemizle ve hareketimizle ilgisini görememek cahillik değilse, en hafif tabirle saflıktır. Aynı şekilde muhalefet cephesinde şimdiden tartışmaları yapılan ortak aday gösterme arayışlarını da unutmayalım. İnşallah son 15 yılda olduğu gibi, 2019'da tüm bu senaryoları, siyaset ve medya mühendisliklerini boşa çıkaracağız. Bunun için her zamankinden daha uyanık olmamız, daha çok çalışmamız gerekiyor. Kadınların ve gençlerin sahip çıkmadığı bir hareketin geleceğinin olmadığına inanıyorum. AK Parti'nin bugüne kadar elde etiği başarılarda kadınlara ve gençlere, bu kesimlerin parti bünyesindeki teşkilatlanmasına, çalışmalarına verdiği önemin çok büyük payı var.

"DÜŞMANI AZALTACAK, DOSTU ARTTIRACAĞIZ"
Önümüzdeki dönemde sizlerden daha fazla çaba, daha gayret bekliyorum. Kapı kapı dolaşacağız. Kucaklayıcı olacağız ve kesinlikle kimseyi asla üzmeyecek, korkutmayacak, tam aksine toparlayacağız. Biz düşmanı azaltmaya dostu arttırmaya gayret edeceğiz.