Tuğ'gülen'al

Ankara’da dün Genelkurmay Çatı Davası’nın 6. celsesi yapıldı. Bu kez Akıncı Üssü’nde Orgeneral Akar’a “Sizi kanaat önderimiz (Gülen) ile görüştürebiliriz” diyen Tuğgeneral Hakan Evrim hakim karşısına çıktı. 250 vatandaşımızın şehit olduğu, binlercesinin yaralandığı o geceyle ilgili komedi filmi benzetmesi yaptı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2017 Güncelleme 30 Mayıs 2017, 00:00
Tuğ’gülen’al

İÇİNDEKİLER

FETÖ cuntasının yargılanmasına başlandı. Aralarında Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de bulunduğu 221 kişinin yargılandığı davanın duruşması dün Ankara'da yapıldı. Genelkurmay Personel Plan Yönetim eski Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç ile Tümgeneral Mehmet Dişli'nin avukatı salonda yer almadı. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, 4. Ana Jet Üs eski Komutanı Hava Tuğgeneral Hakan Evrim'in ifadesini aldı.

HOLLYWOOD YAPIMI FİLM!...
Evrim, 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü'nde bulunan isimler arasındaydı. Yanlarında ise firari Adil Öksüz ile Kemal Batmaz da vardı. Güvenlik kameraları, Evrim'in o gece Öksüz'le birlikte darbeyi yöneten Batmaz'a asker selamı verdiğini kanıtladı. Ancak Evrim mahkemedeki savunmasında, görüntülere rağmen selamı yalanladı! Batmaz'ı tanımadığını iddia ederek, "Öyle bir selam vermedim" ifadesini kullandı. Darbeyle ilgisinin olmadığını belirten Evrim, "O gece Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı Gülen'le görüştürmek istediğime dair bir ifade kullanmadım" açıklamasını yaptı. Ardından da "Akar'a, 'Komutanım bu kapsamda söylediğiniz muhalefet, STK, kanaat önderlerinden görüşmek istediğiniz biri varsa telefonla sizi görüştürebilirler' dedim ve dışarıya çıktım. Benim içeride ettiğim tek cümle budur" diye konuştu. Evrim, 250 vatandaşımızın şehit olduğu 15 Temmuz gecesi için "Hollywood yapımı bir komedi filmi" ifadesini kullandı. Ancak bu açıklama büyük tepki topladı.


Hakan Evrim, kamera görüntüleriyle ispatlanan olayları bile soğukkanlılıkla inkar etti.