Buat Avni

FETÖ, yasa dışı elde ettiği bilgileri çarpıtarak Fuat Avni gibi sahte hesaplarla dünyaya duyurdu. Bu bilgilerin gizlice elektronik buatlarına yerleştirilen kameralarla elde edildiği öğrenildi. Buat kurbanlarından birinin de Deniz Baykal olduğu ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2017 Güncelleme 30 Mayıs 2017, 09:58
Buat Avni

İÇİNDEKİLER

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), CHP eski Lideri Deniz Baykal ve üst düzey MHP'lilere kurduğu kaset kumpasıyla ilgili çok önemli bilgiler ortaya çıktı. TAKVİM'in ulaştığı bu dosya, Baykal'a ve MHP'lilere yapılan kaset kumpaslarındaki FETÖ rolünü ince ayrıntılarına kadar gözler önüne serdi. Dosyada yer alan fotoğraflara ve bilgilere göre Deniz Baykal'ın mahrem görüntülerini çekmek için Ankara Angora Evleri ve Çukurambar'da bulunan iki ayrı evdeki elektrik buatlarının içine gizli kameralar yerleştirildi. Baykal'a ilk kaset kumpası 23 Ağustos 2008'de Ankara Angora Evleri'nde kuruldu. Gizli tanık Kılıç, bu konuda savcılığa verdiği ifadede, özetle 2008- 2013 yılları arasında FETÖ'nün çilingir vasıtasıyla kilidini açıp hangi evlere girdiğini anlattı.


Deniz Baykal'ın Çukurambar'daki evinde çekilen görüntüler için daha önce de Angora Evleri'ndeki dairesine de kamera yerleştirildiği öğrenildi.

ÖNCE ANGORA SONRA ÇUKURAMBAR
Bu evlerden biri Ümitköy Angora evlerinde yer alıyordu. Gizli tanık, kapısı açılan evin Deniz Baykal'a ait olduğunu, sonradan FETÖ'cü polislerin, kendisini "Orası Deniz Baykal'ın eviydi. Konuşursan senin için iyi olmaz" diye tehdit etmeleri üzerine öğrendiğini anlattı. Savcılığın yaptığı araştırmada, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bu adreste ikamet ettiği belirlendi. Daha sonra gizli tanık Kılıç, kaset kumpasına katılan Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli Kaan Özyiğit adlı bir polisi teşhis etti. Polisin arama kaydının olduğu tespit edildi. Ayrıca Ertan Arslan isimli istihbarat polisinin de kumpasın içinde olduğu anlaşıldı. Ardından Çukurambar'daki evle ilgili araştırmalar yapıldı ve FETÖ'nün görüntüleri burada çektiği belirlendi. Soruşturma sürecinde evlerde yapılan araştırmalarda; kameraların, buatların içine konulduğu tespit edildi. Görüntüler Çukurambar'daki evde çekildi. Dosyaya göre Başbakanlık'a böcek yerleştiren FETÖ timiyle Baykal ve MHP'lilere kaset kumpasını kuran ekibin aynı olduğu belirtildi.



Kaset kumpasları soruşturmasını yürüten savcı Adnan Çimen de FETÖ'cü çıkmıştı. HSYK tarafından ihraç edilen Çimen, Şubat 2017'de bir hücre evinde yakalandı ve cezaevine konuldu. Baykal ve MHP'lilere kaset kumpasının şüphelileri arasında FETÖ lideri Fetullah Gülen, örgütün emniyet imamı Osman Hilmi Özdil, FETÖ'nün polis şefleri Ömer Altıparmak, Recep Güven, Coşgun Çakar, Zeki Güven gibi isimler bulunuyor.

ABDURRAHMAN ŞİMŞEK - NAZİF KARAMAN