Acil boşanma!

Saliha ve İrfan Kaplan boşanma kararı aldı. Ancak yürüyemediği için ambulansla adliyeye götürülen kadın, duruşma salonuna çıkamadı. Hakim, çifti otoparkta boşadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Mayıs 2017 Güncelleme 30 Mayıs 2017, 00:01
Acil boşanma!

İÇİNDEKİLER

Hukuk dünyası, bugüne kadar böyle bir boşanma davası görmedi. İlginç olay İzmir'de gerçekleşti. Bornova'da oturan İrfan (57) ile Saliha Kaplan (56) 27 yıllık evliliklerini sonlandırmak istedi. Çift, 'Şiddetli geçimsizlik' gerekçesiyle anlaşmalı olarak boşanmak için mahkemeye gitti. Ancak obezite hastası olan ve yürüme problemi yaşayan Saliha Kaplan, duruşma günü adliyeye gidemedi. Bunun üzerine evine ambulans gönderildi. Sedyeyle taşınan kadın adliyeye götürüldü. Ancak burada avukatı aracılığı ile hakime, duruşma salonuna çıkamayacağını bildirdi.

NAFAKA VE TAZMİNAT YOK
Hakim de zabıt katibiyle birlikte, adliye binasının C Blok girişindeki otoparka indi. Duruşma, ambulansın önünde gerçekleşti. İfadeleri alınan Kaplan çifti, 27 yıldır evli olduklarını ancak uzun süredir geçinemediklerini öne sürerek, boşanmak istediklerini beyan etti. Evliğin temelinden sarsıldığına ve devamının mümkün olmadığına kanaat getiren hakim de çiftin boşanmasına karar verdi. Davada taraflar birbirinden hiçbir talepte bulunmadı. Nafaka ve tazminat ödemesinin yapılmayacağı açıklandı. Duruşmanın ardından Saliha Kaplan yine aynı ambulans ile evine götürüldü. Adliye otoparkındaki davayı gören vatandaşlar ise ilk kez böyle bir duruşmaya şahit olduklarını belirtti.