Soylu ziyaret

İçişleri Bakanı Soylu, Tendürek Dağı’na gitti, Çetenli Jandarma Karakolu’nu ziyaret etti. Mehmetçik ile birlikte sahur yapıp karavanadan yemek yedi. Ardından Kato Dağı’ndaki operasyon bölgesine geçti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2017 Güncelleme 29 Mayıs 2017, 01:27
Soylu ziyaret

İÇİNDEKİLER

Mehmetçik, teröristlere ağır darbe indirdi. Askerlerimiz, 11 Ayın Sultanı Ramazan'da da görevdeydi. Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'ndeki Tendürek Dağı'nda bulunan Çetenli Jandarma Karakolu, dün sahur vakti önemli bir misafiri konuk etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, özel uçakla Ağrı'ya gitti. Daha sonra beraberindekilerle birlikte helikopterle Çetenli Karakolu'na geçti. Soylu, kendisini karşılayan askerlerle tek tek ilgilendi.

BAKAN ZİRVEYE ÇIKTI
Bakan Soylu, Tendürek Dağı bölgesinde şehit düşen güvenlik korucusu Fetullah Aladağ'ın babası Mehmet Aladağ ve kardeşi Adem Aladağ'a başsağlığı diledi. Daha sonra asker ve güvenlik korucuları ile sahurda bir araya gelen Soylu, birlikte karavana yedi. Asker ve güvenlik korucuları ile sohbet eden Soylu, Tendürek Dağı'ndaki terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonla ilgili bilgi edindi. Sahura, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in de katıldığı bildirildi. Bakan Soylu, daha sonra helikoptere binerek, yaklaşık 2 aydır PKK'ya en büyük darbelerin vurulduğu Şırnak Beytüşşebap'ta bulunan Kato Dağı'nın zirvesinde indi. Soylu, operasyon bölgesindeki güvenlik güçleriyle bir araya geldi.