Ada kurtuldu

Galatasaray Adası’nda imara aykırı yapılar yıkıldı. Sarı-kırmızılı camiadan yapılan açıklamada, “Bundan sonra Ada’da işgalci konumunda olan kiracının burayı kullanması mümkün değildir” ifadeleri kullanıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2017 Güncelleme 29 Mayıs 2017, 01:29
Ada kurtuldu

İÇİNDEKİLER

İstanbul Boğazı'nın incilerinden Su Ada'da dün iş makinaları çalıştı. Galatasaray Kulübü'ne ait olan adanın bir kısmı yıkıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte adaya çıktı. İş makineleri imara aykırı bölümleri yıktı. Tesislerdeki bazı malzemeler de gemilerle karaya taşındı. Nakliyat kamyonlarına aktarıldı. Bu sırada sahilde yürüyen vatandaşlar yıkım işlemini şaşkınlıkla izledi. Yaşanan gelişmeler üzerine Galatasaray Kulübü resmi internet sitesinden bir açıklama yaptı. Söz konusu yazıda "Yıkılan yerler, kira sözleşmesi bitmesine rağmen hukuku hiçe sayan şahsın yaptığı eklentilerdir. Bu noktadan sonra, yıllardır Ada'da işgalci konumunda olan kiracının burayı kullanması mümkün değildir.

'HİZMET DEVAM EDECEK'
Ada en kısa sürede, Galatasaray Adası ile ilgili olarak yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da alınan karar gereğince ve kanuna uygun şekilde yeniden düzenlenerek, Türk sporuna ve üyelerimize hizmet vermeye devam edecektir" ifadeleri kullanıldı. Galatasaray Genel Kurulu, geçtiğimiz yıllarda adada ki tesisi yıllarca işleten Mehmet Koçarslan'ın tahliyesi yönünde karar almıştı.



CİMBOM DA TAHLİYE EDİLDİ
Galatasaray Adası'ndaki sarı-kırmızı renkleri taşıyan 'Cimbom' isimli papağan da tahliye edildi. Adanın maskotu haline gelen kuş, görevliler tarafından araca konularak götürüldü.

KOÇARSLAN'DAN SERT CEVAP
İşletmeci Mehmet Koçarslan, Galatasaray Kulübünün yaptığı açıklamalarına şöyle cevap verdi: "Şirketimiz taşınmazın işletmecisi olup işletme sözleşmesi devam etmektedir. Bu nedenle şirketimizden işgalci diye söz edilemez."