Panzehir

Uyuşturucu kullanan, bebekleri de bağımlı olarak dünyaya gelen Büşra-Raif A. çiftine, Sağlık Bakanlığı yardım eli uzattı. Çift, dün Recep Akdağ’ın direktifiyle tedaviye başladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mayıs 2017 Güncelleme 27 Mayıs 2017, 00:12
Panzehir

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı, Antalya'da uyuşturucu bağımlısı olan ve bebekleri de bağımlı olarak dünyaya gelen çifte yardım eli uzattı. Kepez İlçesi'nde yaşayan Büşra ve Raif A. çifti, 3 yıl önce tanıştı. Çift, 8 yıldan bu yana arkadaş ortamında başladıkları uyuşturucu kullanımını evlenmelerine rağmen sonlandırmadı. Hamileliğinde de uyuşturucu kullanmaya devam eden çiftin bebekleri R.E.A. da bağımlı olarak dünyaya gözlerini açtı. Büşra A., içtiği zehir yüzünden bebeğini emziremeyince talihsiz yavruya anneannesi bakmak zorunda kaldı. Bağımlı olduğu için geceleri ağlama nöbetlerine giren talihsiz R.E.A, bir yandan da tedavi altına alındı.

AYLAR SONRA KAVUŞTULAR
Bebeklerinden uzak kalmaya dayanamayan ve uyuşturucu batağından kurtulmak isteyen aile, Sağlık Bakanlığı'na yardım çağrısı yaptı. Ailenin bu durumuna kayıtsız kalamayan bakanlık ise konuya el attı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın direktifleri doğrultusunda madde bağımlısı çiftin tedavisine Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezinde (AMATEM) başlandı. Bebeğine günler sonra kavuşmanın mutluluğunu yaşayan anne Büşra A., gözyaşlarını tutamadı. Büşra A., şunları anlattı: "Hamilelik dönemimde de uyuşturucu içtim. Bebeğimi de tehlikeye attım ve çok pişmanım. Bebeğimin 3 ay sıkıntıları oldu şuan iyiyi gidiyor. Bebeğim de tedaviye gidiyor. Tedavi olmaya çok kararlıyım. Bebeğim için de, kendim için de maddeyi bırakacağım."