Pişkinliğe bak

Genelkurmay Çatı Davası dün de devam etti. Bu kez Orgeneral Akar'ın "Ürkütücü" dediği tutuklu sanık eski Kurmay Albay Fırat Alakuş dinlendi... Alakuş "Özel Kuvvetler Komutanı'ndan emir aldım" dedi. Hakimin "Gülen için ne diyeceksin" sorusuna verdiği yanıt ise cuntacının korkunç yüzünü gösterdi: Orada değildi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mayıs 2017 Güncelleme 26 Mayıs 2017, 00:01
Pişkinliğe bak

İÇİNDEKİLER

Ankara'da dün Genelkurmay Çatı Davası'nın 4'üncü duruşması yapıldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın "Ürkütücü" dediği eski Kurmay Albay Fırat Alakuş, hakim karşısına çıktı. 15 Temmuz'da Genelkurmay Karargahı'ndaki güvenlik kameralarına yansıyan Alakuş, FETÖ ile irtibatının bulunmadığını anlattı. Kendisine 11 Temmuz 2016'da Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'dan bir emir geldiğini açıkladı. Şu ifadeleri kullandı: "Aksakallı bana 'muhtemel terör eylemine karşı Genelkurmay Karargahı'nın takviye edilmesi' görevini verdi. Ben ve birliğim, 15 Temmuz'da Aksakallı tarafından tevdi edilen terör tehdidine karşı Genelkurmay'ın emniyeti için karargaha gittik. Ancak tuzağa düşürüldük." Hakimin "Gülen için ne diyeceksin?" sorusu üzerine, Alakuş gülerek, "Orada değildi" dedi. Alakuş'un gülümsemesine, şehit yakınları, "Tiyatro yapıyor katil" diyerek tepki gösterdi.

SÖNMEZATEŞ: TERZİ'DEN EMİR ALDIM
Marmaris'teki suikast davasının zanlıları arasında olan Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş de ifade veren bir diğer isimdi. Sönmezateş, "Semih Terzi'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Marmaris'ten alarak Ankara'ya getirme emrini aldım. Terzi bana 'Darbe' demedi. Ancak darbe jargonunu kullandı. Ben de ihtilalde, darbede yer aldım."