Doğan medyası darbe davasını sulandırıyor mu?

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz'ın bugünkü yazısında darbeyi ihbar eden Binbaşı O.K hakkında bazı iddialarda bulunmuş ve itibarsızlaştırmaya çalışmıştı. Hürriyet yazarının 15 Temmuz’u sulandırma girişimi sosyal medyada tepki toplamıştı. Sabah Özel İstihbarat servisinden Abdurrahman Şimşek ve Nazif Karaman A Haber canlı yayınında, Hürriyet yazarına cevap verdi.

Giriş Tarihi 26 Mayıs 2017, 00:00 Güncelleme 26 Mayıs 2017, 18:54
Doğan medyası darbe davasını sulandırıyor mu?

İÇİNDEKİLER

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Mehmet Y. Yılmaz'ın bugünkü yazısında bahsettiği O.K isimli binbaşı hakkında önemli bilgiler veren Nazif Karaman, "O.K fakir bir ailenin çocuğu, FETÖ ile tanışması orta okul yıllarında kaldığı yurt sayesinde. FETÖ'cüler bu ismin zeki biri olduğunu keşfedince onu askeri liseye gönderiyorlar ve 2014 yılına kadar da peşini bırakmıyor. Ö.K 2014 yılında FETÖ'nün ihanetini fark edince örgütle ilişkisini koparıyor. Ankara'da 100 kadar pilot var, 15 Temmuz'dan bir gün önce Ankara'ya çağrılıyor ve gelmek istemediğini söylemesine rağmen ısrar ediliyor. Tabur komutanı da kendisine ben senin hizmetten olduğunu biliyorum diyor" şeklinde açıkladı.

Nazif Karaman'ın O.K isimli binbaşı ile ilgili açıklamaları şöyle devam ediyor:

"O.K ASLINDA MİLLİ BİR KAHRAMAN"
O.K o gün 13.55 'te çıkıyor ve MİT'e gidiyor. Darbe yapılabileceğini ve hatta çok kanlı olabileceğini aktarıyor. Hürriyet gazetesinde Mehmet Y. Yılmaz'ın bugün yazdığı yazıda O.K isimli binbaşı itibarsızlaştırılıyor. Baştan sona yanlış bir yazı. O.K aslında milli bir kahraman. O.K eğer MİT'e gidp bu bilgiyi vermeseydi ve bu bilgi Genelkurmay ile paylaşılmasaydı çok daha kötü olacaktı. Çünkü O.K sayesinde darbe saati gece 03.00'ten akşam saatlerine alındı. Eğer gece 03.00'de başlasaydı bugün siz de ben de burada olmayacaktık.

DOĞAN MEDYASI NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR?
A-Haber Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek konuyla ilgili açıklamasında Doğan Medyası'na şu soruları sordu: Doğan Medyası yine gizemli subaylardan bahsediyor. Açıklayın bu kaynak kimse söyleyin. Bu kaynak bunları nereden biliyor? Elinde yazılı bir belge mi var. MİT, O.K'nın ifadesini size mi verdi? Burada neyi amaçlıyorsunuz. Nazif Karaman'ın da söylediği gibi O.K'nın milli bir kahraman olması lazım. Eğer darbe gerçekleşseydi bu binbaşıyı mahvederlerdi.