Darbeci hain itiraf etti: Ben de darbede yer aldım

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele gittikleri iddia edilen ekibin başındaki isim olan eski Tuğgeneral Şahin Sönmezateş mahkemede savunma yaptı. Darbeci eski Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş, savunmasında çarpıcı itiraflarda bulunarak, "Ben de ihtilalde, darbede yer aldım" dedi.

Giriş Tarihi 25 Mayıs 2017, 00:00 Güncelleme 25 Mayıs 2017, 18:20
Darbeci hain itiraf etti: Ben de darbede yer aldım

İÇİNDEKİLER

İfadesinde Marmaris'e giden ekibin başında olduğunu itiraf eden sanık Sönmezateş, "Marmaris'e giden ekibin başında yer aldım. Bize verilen emir Cumhurbaşkanının Marmaris'ten alındıktan sonra Ankara'ya güvenli bir şekilde getirmekti.

Biz tim olarak 15 Temmuz saat 22.25'de göreve hazırdık ve görevi beklemeye başladık. 4 saat boyunca Çiğli Üssünde bekledik. Kalkışımız saat 02.25 civarıdır. Cumhurbaşkanımızın otelden ayrılışı saat 00.30-00.40 civarıdır. Saat 01.40 sıralarında da Dalaman'dan uçağı kalkmıştır. Cumhurbaşkanı orada yok iken, bütün dünya İstanbul da olduğunu bilirken, verilen emir gereği biz Marmaris'e yönlendirildik. Birileri bizi orada 4 saat bekletti. Bu birileri sivil değil askerdi. Kim olduğunu halen bilmiyorum. Cumhurbaşkanı alma emrini Semih Terzi den aldık" dedi.

"DARBE GİRİŞİMİ ÇARŞAMBADAN BERİ KONUŞULUYORDU"
Mahkeme başkanının araya girip, "Neden görevi kabul ettin" diye sorması üzerine Sönmezateş, "Ben Cumhurbaşkanı'nın alınma görevini kabul ettim. Emir verilirken darbe yapılacağı söylenmedi ama emir-komuta zincirinde bir ihtilal olduğu düşünmüştüm. Bu Çarşamba gününden beri konuşuluyordu" dedi.

"DARBEYE KATILDIM, İHTİLALE KATILDIM"
İfadesinde darbe girişiminden 'ihtilal' diye bahseden Sönmezateş, Mahkeme Başkanı'nın "Darbe mi ihtilal mi?" çıkışı üzerine şunları söyledi: "Darbeye katıldım, ihtilale katıldım. Sonuç olarak Cumhurbaşkanın orada olmadığını bile bile bizi oraya gönderen bir irade var. Bu salondaki hiç bir sanıkla bunu konuşmadım. Kimlerle konuştuğumu Muğla mahkemesinde kayıtlarında var"