Torbacı güvercin

Adana’da emniyet güçleri uyuşturucu satıcılarına baskın yaptı. Güvercinlere Extacy dolu keseler yapıştırıldığı ve bu sayede satış yapıldığı anlaşıldı. Ekipler, şaştı kaldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mayıs 2017 Güncelleme 24 Mayıs 2017, 01:27
Torbacı güvercin

İÇİNDEKİLER

Uyuşturucu tacirleri 'Bu kadarına da pes' dedirtti! İlginç kare Adana'da çekildi. İddialara göre emniyet güçleri uyuşturucu ticareti yapanları takibe aldı. Operasyon için dün düğmeye basıldı. Birçok adrese eş zamanlı baskın yapıldı. Adeta her taşın altını kaldırdı. Aramadık tek bir nokta bırakmadı. Bir evin damında da arama yapıldı. Ekipler, güvercin dolu kafesten kuşkulandı. Kapısı kitli olan kümes, çekiçle kırıldı. Buradaki güvercinlerden birinin üzerine kese yapıştırıldığı anlaşıldı. Kesenin içerisinde yaklaşık bir avuç uyuşturucu hap çıktı. Gördükleri manzara karşısında şoka giren ekipler dondu kaldı. Daha sonra diğer kuşlara yapıştırılan keselerde yerlerinden çıkarıldı. Toplanan zehirli madde imha edildi.

'KUVEYT'TE DE BÖYLE'
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kuşlar sayesinde kimlere uyuşturucu gönderildiği henüz saptanamadı. Emniyetten yapılan açıklamada "Bu yöntemin aynısı Kuveyt'te de kullanılıyormuş. Adana ve Hatay'da çalışmalarımızı yoğunlaştırdık" ifadeleri kullanıldı. Öte yandan incelemeye alınan uyuşturucu haplarının 'Extacy' olduğu anlaşıldı.


Güvercinlere yapıştırılan keseler, dikkat çekmemesi için kuşların tüyleriyle aynı renge boyandı. Güvercinlere yapıştırılan keseden bir avuç uyuşturucu çıktı.

Mevlüt YÜKSEL