Reina locası yıkıldı

Yeni yılın ilk dakikalarıydı... İçerdeki kalabalık büyük bir mutlulukla 2017'yi karşıladı. Bu sırada Abdulkadir Masharipov adlı DEAŞ'lı terörist, gece kulübünü bastı. 39 kişiyi katledip kaçtı. Geriye kan ve gözyaşı kaldı... İşte acının mekanı olan Reina dün 45 dakikada yıkıldı. Gerekçe ise locaların ve bahçe bölümlerinin imara aykırı olmasıydı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2017 Güncelleme 23 Mayıs 2017, 00:00
Reina locası yıkıldı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Boğazı'nın Avrupa yakasındaki en ünlü mekanlarından biriydi... "Reina" denilince akıllara hep "Haydi eller havaya" sesleri geldi. Ancak başta sosyetik isimlerin uğrak yeri olan mekan, 2016'yı 2017'ye bağlayan gece terörün hedefindeydi... DEAŞ'lı terörist Abdulkadir Masharipov, eline Kaleşnikof'u alıp 2017'nin ilk dakikalarında gece kulübüne saldırı düzenledi. Özellikle Arap turistlerin bulunduğu masayı hedef seçti. 39 kişiyi hunharca katletti. Ardından bir taksiye binip olay yerinden gitti. Tüm dünya İstanbul'a kilitlendi. DEAŞ'lı hain, günler sonra İstanbul Esenyurt'taki hücreevinde enselendi. Yanında bulunan 2 kadın ve bir erkekle tutuklanıp hapse gönderildi. İşte saldırıyla ilgili soruşturma devam ederken önemli bir olay meydana geldi.

'HABERİMİZ YOKTU'
Reina'nın ne zaman açılacağı konuşulurken, dün sürpriz bir yıkım işlemi gerçekleşti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri sabah Reina'ya gitti. İmara aykırı olan localar ve diğer bahçe bölümlerinin tamamını yerle bir etti. Bu işlem sadece 45 dakikada gerçekleşti. Reina'nın işletmecilerine yakın bir kaynak, yıkım işleminden kendilerinin de haberi olmadığını belirtti. İş makinelerinin yıkım işleminin ardından alandan ayrıldığını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise yaptığı açıklamada, "Beşiktaş İlçesi, Ortaköy Mahallesi'nde bulunan Reina isimli eğlence mekanında mevzuata aykırı kısımlar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeni'nce yıkım kararı alınmıştır. Encümen kararına istinaden, yapının mevzuata aykırı kısımlarının yıkım işlemi gerçekleşmiştir..." denildi.


2002 yılında işletmeci Mehmet Koçarslan tarafından açılan Reina'dan geriye bu görüntüler kaldı.


34 yaşındaki Özbek vatandaşı Abdulkadir Masharipov, saldırıdan bir süre önce Suriye'den Türkiye'ye girmişti. Konya üzerinden İstanbul'a gelerek kanlı saldırıyı düzenlemişti.

Mustafa Kaya