Hoş geldin liderim

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkanı olarak son kez partililere seslendi. Görevini bu sözlerle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a devretti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mayıs 2017 Güncelleme 22 Mayıs 2017, 02:06
Hoş geldin liderim

İÇİNDEKİLER

AK Parti'nin 3. Olağanüstü Kongresi Ankara Arena'da dün yapıldı. Başbakan Yıldırım da Genel Başkan sıfatıyla son kez kürsüye çıktı. Şunları söyledi:

YENİDEN ARAMIZDA: İşte özlenen an geldi. Liderimiz bugün yeniden aramızda. Aradan geçen 998 gün boyunca bizi manevi olarak asla yalnız bırakmadınız. Güç ve destek için şükranlarımızı sunuyoruz.

KONGRE DEMEK: Bizim kongremiz bayramdır, her kongre büyük Türkiye şölenidir. Ama bu sefer ayrı bir bayram, ayrı bir şölen yaşıyoruz. Değişimin lideri ile milletin partisini bir kez daha bir araya getiriyoruz.

NİFAK SOKMAK İSTEDİLER: AK Parti'nin kutlu yürüyüşü zorluklarla dolu. Neler yaşamadık ki... Aramıza nifak sokmak isteyenler olmadı mı? Oldu. Ama sonuçta o nifak tohumlarını kendi tarlalarına ektiler.

İLK KEZ BU KADAR HAİN: Milletçe zor bir yıl geçirdik. Ülkemiz kurtuluş savaş yıllarından bu yana ilk kez bu kadar hainin bir araya geldiği, oyunlar kurduğu bir dönemi yaşadı. Ama hiç endişeniz olmasın, bize o oyunları sizlerle birlikte, milletimizle birlikte bozduk, bozmaya da devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanımızın millete yaptığı "ülkenize, demokrasiye sahip çıkın" çağrısı ile milyonlar oldunuz, meydanlara indiniz. Kahraman Türk milleti bir kez daha 7 düvele kendini gösterdi, kim olduğunu gösterdi. Tankların altına yatan, kurşunlara göğsünü siper eden milletin elinden ayyıldızlı bayrak düşmedi, ezanlar, selalar dinmedi. Türk milleti asla hainleri affetmez.

İSTİKLAL MESELEMİZ: Herkes şunu iyi bilsin ki, FETÖ, bölücü terör örgütü, DEAŞ ve bütün terör örgütleriyle mücadele bizim istiklal ve istikbal meselemizdir. Bu mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecektir. Ancak mücadeleyi yaparken merhametle değil, adaletle davranmaya devam edeceğiz.

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR
Yıldırım konuşması sırasında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye ve ülkücülere de teşekkür etti