Kilolara 'Efe'lendi

Arkadaşlarının halı saha maçına çağırmadığı üniversiteli, azmetti. Spor ve sağlıklı beslenme ile 7 ayda tam 54 kilo verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2017 Güncelleme 20 Mayıs 2017, 00:24
Kilolara ’Efe’lendi

İÇİNDEKİLER

Konya Selçuk Üniversitesi öğrencisi Emre Efe (20), aşırı kilolarından kurtulmak için birçok yöntemi denedi. Zayıflamaya karar verdiğinde 119 kilo olan Efe, spor, düzenli uyku ve sağlıklı beslenme ile 7 ayda 54 kilo vererek 65 kiloya düştü. Zayıflamaya nasıl karar verdiğini anlatan Efe, "Lise öğrencisiyken, ilkokul öğrencisiyken çevremdeki insanların alaycı yaklaşımları oluyordu. Arkadaşlarımla halı saha maçı yapacağım zaman çağrılmazdım, çünkü kiloluydum. Nefes problemi oluyordu bir süre sonra. Evim 4'üncü katta idi. 1'inci kata bile çıkamıyordum. Şuan 9'uncu katta oturuyorum ve hiçbir şekilde daha asansör kullanmadım. 9 katı yürüyerek çıkıp iniyorum" dedi.

SPOR VE UYKU ÖNEMLİ
Zayıflamak için tavsiyelerini de sıralayan Efe, "Zayıflamak isteyenlere tavsiyem öncelikle spor yapsınlar, uykuya dikkat etsinler en önemlisi de beslenmedir. Eğer zayıflamak istemeyen biri varsa; ailesini düşünsün, çevresini düşünsün, sağlık problemlerinin olabileceğini düşünsün ve bu şekilde sağlıklı beslensin" diye konuştu. Doğal yollarla zayıflamanın önemine dikkat çeken Efe, "Zayıflama kararı aldığım zamana kadar anladım ki hiçbir şey beni tetiklememişti. Şu anda 72 kiloyum. Tamamen yağdan kilo verdikten sonra tabii biraz da kas kaybı oldu. Arkasından kas kütlesini artırmaya, vücut geliştirmeye başladım. Bunu tamamen doğal ortamda yapmak bana güzel geliyordu. Açık havada spor yaparak ve beslenmemi kendi kendime ayarlayarak işe başladım" şeklinde konuştu.



Tamamen doğal yolla 54 kilo vermeyi başardı