Devrimleri siz yapacaksınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere seslendi: Bize düşen gençliğine ufuk vermektir. Seçilme yaşını 18’e indirdik. Bundan sonrası size aittir. Artık reformları, devrimleri siz yapacaksınız...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Mayıs 2017 Güncelleme 20 Mayıs 2017, 01:23
Devrimleri siz yapacaksınız

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençleri ağırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı:

Seçilme yaşını 18'e indirdik. Birileri ülkeyi çoluk çocuğa mı bırakacaksınız dediler milletin tarihi o çoluk çocuk dediklerinizin bir çağı kapatıp, bir çağı açmasıyla doludur dedik. Biz siyasetçilere düşen gençliğine ufuk vermektir. Bundan sonrası size aittir.
Ona göre. Artık reformları, devrimleri siz yapacaksınız.

Tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyorum. Bu milli günümüz vesilesiyle istikbalimiz olan siz gençlerimizle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum.

Gençlerimizin enerjisi, dinamizmi ve geleceğe umutla bakan o gözleri bana daima mutluluk vermiş, motivasyon kaynağı olmuştur.

Sizlere baktığımda özellikle kendi gençliğimiz aklıma geliyor. Bu yaşlarda iken tüm benliğimizi kaplayan, heyecanımızla hayata nasıl baktığımızı, dünyayı nasıl avucumuzun içinde hissettiğimizi hatırlıyorum.

İdeallerimiz olmasaydı herhalde bugünlere gelemezdik. Gençlik döneminde yapılan hiçbir şey boşa gitmez. Olumlu ya da olumsuz. Bazı çevrelerin yeni nesille ilgili karamsar düşünceler taşıdıklarını görüyorum. Ben ise tam tersine gençlerimizden, yeni nesillerden ümitliyim.

Bir ülkeyi ve milleti yenmenin en kestirme yolu tarihiyle olan ilişiğini kesmekten geçer. Bunu bize yaptılar mı, bağlarımızı kopardılar mı, kopardılar. Bize öyle bir tarih okuttular ki, hep mağlubiyetlerle, adeta geçmişi olan bir tarih okuduk.
Bizim tarihimiz böyle değil. Anlı şanlı tarihimizi bize okutmadılar. Israrla duruyorum. Müfredatımızı ona göre düzenleyeceğiz, anlı şanlı tarihimiz kitaplarımıza bu şekilde geçeceğiz.

Gazi Mustafa Kemal 38 yaşında genç bir yaşta mücadeleyi başlattı. Mustafa Kemal Samsun'dan çıkıyordu. Birileri de Samsun'dan çıkıp İzmir'e dökmekten bahsediyor. Ne oldu? Millet dersini verdi. Adamı Samsun'a bile sokmazlar.

Çoğunuz benim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum dönemi bilmiyordunuz. İstanbul'da su yoktu, şimdi İzmir'de olmadığı gibi. İçme suyu istasyonları vardı. Çöp dağları almış başını gidiyordu. Hamdolsun biz geldik Trakya'dan, dağlardan İstanbul'a aktardık. İstanbul'un su sorununu o gün bugündür çözdük.

Çöpleri ayıkladık. Doğalgazı süratle evlere yaymaya çalıştık ki kirli havayı ortadan kaldıralım. 2,5 milyar dolar borçla devraldık. Yatırımlara devam ettik ve borcu indirdik ve cezaevine girdik. Biz böyle çalıştık. Sevda olmayınca, aşk olmayınca bu iş olmaz. O gün bugün İstanbul'u İstanbullu başkasına vermedi. Türkiye'de de bizim derdimiz aynı.