CHP Kandil'e katılmak istiyor

CHP lideri partide kendisine yönelik muhalefeti engellemek için sol ve Atatürkçü siyasetin önemli isimlerini kapı dışarı etmek isterken HDP’ye yanaşarak 2019 için destek bulmak istiyor.

Giriş Tarihi 05 Mayıs 2017, 00:00 Güncelleme 05 Mayıs 2017, 08:25
CHP Kandil’e katılmak istiyor

İÇİNDEKİLER

Suların durulmadığı CHP'de, parti içi tartışmaları daha da tırmandıracak sürpriz hesaplar yapılıyor. Referandum yenilgisinin ardından parti içi muhalefetin "olağanüstü kurultay" talepleri nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan ve disiplin süreçleri başlatan CHP, 2019'da yapılacak "başkanlık" seçimi için şimdiden "ittifak" arayışına girdi. İttifak için seçilen ilk adres HDP oldu.

KİŞİSEL ZİYARET DEĞİL
CHP Milletvekili Tuncay Özkan'ın geçtiğimiz günlerde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile cezaevinde görüşmesi, kamuoyunda "kişisel ziyaret" olarak yorumlanmıştı. Ancak, CHP-Demirtaş yakınlaşmasının Tuncay Özkan'ın "kişisel" ziyareti ile sınırlı kalmadığı ortaya çıktı.

AĞBABA DA GÖRÜŞTÜ
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa başkanlığındaki bir heyetin de Demirtaş'la görüştüğü öğrenildi. Demirtaş ziyaretlerinin son halkasının ise 2 Mayıs'ta CHP Milletvekili Eren Erdem'den geldiği belirtildi. CHP'nin hedefinin, 3 Kasım 2019 seçimleri ile birlikte yapılacak olan "başkanlık" seçiminde, HDP ile uzlaşarak ortak aday çıkarmak olduğu belirtiliyor. CHP diğer yandan da, MHP'li muhaliflerle temasta.

İLK ADIM SURUÇ DAVASINA HEYET
CHP ayrıca HDP'nin tarafı olduğu tüm davaları izleme kararı da verdi. Bu kapsamda dün Hilvan'da görülen "Suruç" davasının duruşmasına, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa ile CHP'li
vekiller Mahmut Tanal, Ali Şeker ve Şenal Sarıhan katıldı. HDP'li vekiller İbrahim Ayhan, Dilek Öcalan ve Mahmut Toğrul'un da izlediği duruşmada, CHP ve HDP'li vekiller aynı karede yer aldılar.

DEMİRTAŞ İTTİFAKA SICAK BAKIYOR
CHP'li vekillerin Demirtaş'la yaptıkları görüşmelerde, 2019 "başkanlık" seçimi için "ittifak" teklifinde bulundukları, Demirtaş'ın da bu öneriye sıcak baktığı konuşuluyor. CHP yönetiminin HDP ile "ittifak" temaslarının, kapalı kapılar ardında ve cezaevi ziyaretleri ile önümüzdeki günlerde de süreceği belirtiliyor. Olgunlaştıktan sonra kamuoyu ile paylaşılması düşünülen planlamada, parti tabanlarının ikna edilmesine yönelik stratejiler de geliştirilecek. Olası ittifaka yönelik tepkilerin giderilmesi için CHP-HDP yakınlaşmasını yansıtan sıcak fotograflar da verilecek.