İ'rant' kavgası

İranlı medya patronu Saeed Karimian, Maslak’ta lüks aracında kurşun yağmuruna tutuldu. Çarşaflı saldırganların kaçtığı cinayetin rant kavgası nedeniyle işlendiği belirtildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Mayıs 2017 Güncelleme 01 Mayıs 2017, 02:09
İ’rant’ kavgası

İÇİNDEKİLER

Akıl almaz suikast önceki gece İstanbul Sarıyer'de meydana geldi. İngiltere'de 2006'da kurulan General Ertertainment and Media (GEM) Group'un sahibi İranlı Saeed Karimian (47) ve Kuveytli iş ortağı Muhammed Mer Almutairi'yi Mercedes marka araçlarıyla Maslak'ta hareket halindeydi. Bu sırada lüks bir cip, Karimian'ın aracının önünü kesti. Araçtan inen çarşaflı iki kişi, Karimian'a ve iş ortağına kurşun yağdırıp Kemerburgaz yönüne doğru kaçtı. Saeed Karimian olay yerinde, ortağı ise hastanede hayatını kaybetti. Saldırganların kullandığı cip ise bir süre sonra yol kenarında yakılmış halde bulundu. Katillerin DNA örneği bırakmamak için aracı yaktıkları anlaşıldı. Yaşanan vahşetin ardından Almutairi'nin cenazesi, otopsinin ardından Kuveyt Başkonsolosluğu yetkililerince ülkesine gönderilirken Karimian'ın yakınları da cenazeyi teslim aldı. Vücudundan 26 kurşun çıkan ve ülkesinde muhalif yayınlarıyla tanınan Karimian'ın İran Gizli Servisi Savama tarafından infaz edildiği iddiası ortaya atıldı. Ancak emniyet yetkilileri, Karimian'ın rant kavgası nedeniyle yaşanan bir hesaplaşma sonucu öldürüldüğü ihtimali üzerinde durduklarını açıkladı.

TÜRK DİZİLERİNİ PAZARLIYORDU
Saeed Karimian'a ait İngiltere merkezli GEM TV Group, kuruluşundan sonra kısa sürede büyüdü ve pazar ağını Dubai üzerinden tüm Ortadoğu'ya yaydı. Grubun, İran ve Ortadoğu'yu kapsayan Farsça, Kürtçe, Azerice, Arapça ve İngilizce yayın yapan 40'a yakın televizyon kanalı bulunuyor. GEM'in en büyük pazarını ise Türk dizileri oluşturuyor. Grup, yayın haklarını aldığı rekor kıran dizilerin çevirisini yaparak Arap dünyasına sunuyor.

Yunus Emre KAVAK - Furkan KARA - Emir SOMER