Mafyada hesap zamanı

13 yıl önce başlayan mafya hesaplaşması, Saral’ın öldürülmesiyle zirveye çıktı. 40’ı tutuklu 74 sanıkla ilgili iddianamede şok ayrıntılar dikkat çekti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Nisan 2017 Güncelleme 30 Nisan 2017, 02:10
Mafyada hesap zamanı

İÇİNDEKİLER

Şahinler' ve 'Sarallar' grubu olarak bilinen organize suç örgütlerine yönelik yürütülen ve 3 kişinin öldürüldüğü soruşturmayla ilgili Sedat Şahin'in de aralarında bulunduğu 14'ü firari, 40'ı tutuklu toplam 74 sanığa, 7 ayrı suçtan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 98 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede öldürülen Abbas Ata, İbrahim Akyıldız ve Yakup Çelik'in iki grup arasındaki kanlı hesaplaşma nedeniyle öldürüldükleri anlatıldı.

'ABİ SİGARAYI BIRAKTIM'
Sarallar'ın lideri Burhanettin Saral'ın tutuklu olduğu anlatılan iddianamede, Sedat Şahin'i öldürmek için Şahinler örgütünün içine 'truva atı' gibi sokulan Mehmet Ali Şişman'ın 500 bin dolara bu işi yapmak istediği telefon konuşmalarına da iddianamede yer verildi. Kanlı hesaplaşmanın 13 yıl öncesine dayandığı belirtildi. Bu husumet şöyle başladı: Kadıköy'de döviz bürosu işleten Kamber Ocaklı'nın Sedat Şahin'e borcu vardı. Ocaklı, konuyu Sarallar'ın grubunun lideri Hüseyin Saral'a ileterek yardım istedi. Hüseyin Saral da Ocaklı'yı koruma altına alınca iki grup karşı karşıya geldi. 4 Ekim 2004'te Sedat Şahin'in adamı Zekeriya Kocaman çıkan çatışmada felç oldu. Bu olay daha sonraki ölümlerin fitilini ateşledi. Sedat Şahin, yaşanan olaydan Hüseyin Saral'ı sorumlu tuttu. Hüseyin Saral bu olaydan sonra yurt dışına çıkarak izini kaybettirdi. Hüseyin Saral, 31 Ocak 2005'te Roma'da bir alışveriş merkezinin otoparkında Sedat Şahin'in adamları tarafından öldürüldü. Hüseyin Saral'ın öldürülmesinin ardından Sedat Şahin, 'Ona sigarayı bıraktırdım' şeklindeki söylemi, Sarallar ailesi tarafından bir intikam söylemi olarak algılandı. Son olarak Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin, 24 Aralık 2014'te öldürülmesiyle Sarallar'dan Şahin'e 'Abi sigarayı bıraktım' şeklinde bir mesaj gönderildi. Bu da dava dosyasına yansıdı.




Ali OKTAY