Köstebek avı

Emniyet aylarca çalıştı. Teşkilattaki tüm ‘mahrem imam’ları deşifre etti. 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla operasyon düzenlendi. 3 bin 224 mahrem imam hakkında gözaltı kararı verilirken, bin 224 FETÖ’cü köstebek inlerinde yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Nisan 2017 Güncelleme 27 Nisan 2017, 01:56
Köstebek avı

İÇİNDEKİLER

Emniyet Genel Müdürlüğü ekiplerinin aylar süren çalışması neticesinde FETÖ'nün emniyetindeki gizli yapılanmasına en ağır darbe indirildi. Emniyetin tespitlerine göre her mahrem imamın kendi yapısı içinde bir üst örgüt yöneticisine bağlı olduğu ve en tepede ise örgütün eski emniyet imamı Kozanlı Ömer lakaplı Osman Hilmi Özdil'in silsilesini devam ettiren emniyet imamına bağlılık gösterdiği belirlendi. Mahrem yapıların altında kurulan gruplarda 17/25 Aralık hükümete darbe girişimi ile küçülmeye gidildiği, 15 Temmuz darbe girişimi ile de birkaç kişilik hücre yapılanmasına geçildiği öğrenildi.

TEK TEK TESPİT EDİLDİLER
Büyük titizlikle çalışan emniyet güçleri aylarca takip ve dinleme yaptı. Özellikle Rus elçi Andrey Karlov suikastı sonrası önemli bilgiler ele geçiren emniyet, terör örgütünün örümcek ağı gibi yayılan yapısını derinliklerine inildi. Bu süre içinde daha önce gözaltına alınan FETÖ'cülerin ve tanıkların ifadeleri de büyük fayda sağladı. Bu doğrultuda önce FETÖ'nün alternatif emniyet yapılanmasını yönlendiren "kara kutuları" deşifre edildi. Tüm illerle koordineli yürütülen çalışmada deşifre olduğunu düşünüp görevi farklı birine devreden mahrem imamın yerini kimin doldurduğunu öğrenebilmek için ekipler aylarca çalıştı. Uzun uğraşlar sonucu emniyetteki mahrem yapı düğümü çözüldü. "FETÖ'nün sivil mahrem yapılanması" soruşturma kapsamında 4 bin 672 sivil mahrem imamı tespit edildi. Dün düğmeye basılırken, Ankara merkezli operasyonda 8 bin 500 polisin katılımıyla 81 ilde operasyon düzenlendi. Köstebeklerden bin 448'inin tutuklu olduğunu belirlendi. Bunun üzerine isimleri ilk kez dosyaya giren 3 bin 224 mahrem imam için gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında ilk etapta bin 224 kişi sivil mahrem imam şüphesiyle gözaltına alındı.

FETÖ'CÜ MÜDÜR MAHREM EVDEN ÇIKTI
Mahrem imam operasyonu kapsamında Aksaray'ın Ortaköy ilçesinde ünite imamı olan öğretmen Ahmet Koçak'ın evine baskın düzenleyen polis, arka pencereden kaçan bir kişinin peşine düştü. Kısa sürede yakalanan ve üzerinden Bilal Koray adına düzenlenmiş sahte sürücü belgesi çıkan zanlının, Karaman Emniyet Müdürlüğü'nde görevli iken ihraç edilen ve FETÖ'den aranan Hüseyin Arıoğlu olduğu tespit edildi



FETÖ'nün emniyetteki alternatif yapılanmasını idare eden 4 bin 672 kişi tespit edildi. Bin 448'i zaten tutuklu olan zanlılardan bin 224'ü ise dün yakalandı. Gözaltına alınanların çoğunun öğretmen olduğu belirlendi.